Aflat în vizită la București, cancelarul Germaniei Olaf Scholz le dă din nou speranțe românilor pentru intrarea în Schengen încă din acest an

Data publicare: Luni, 03 Aprilie, 2023 Total: 708 accesari

Aflat în vizită la București, cancelarul Germaniei Olaf Scholz le dă din nou speranțe românilor pentru intrarea în Schengen încă din acest an

Cancelarul Olaf Scholz a declarat luni, 3 aprilie, după întâlnirea cu Klaus Iohannis, că Germania „sprijină puternic” aderarea României la spațiul Schengen și că speră ca aceasta să aibă loc în acest an.

 

„Sprijin cu putere această aderare și sper să aibă loc în acest an, am să spun acest lucru nu numai aici ci și în multe alte capitale, pentru a aproba acest pas. „România a îndeplinit toate condițiile și avem nevoie de granițe sigure și o abordare bună a migranților și refugiaților”, a spus Scholz.

 

Germania se află ferm de partea României. Aceasta înseamnă - şi o spun şi astăzi, aici, răspicat - înseamnă şi obiectivul ca România să obţină, în sfârşit, în acest an statutul de membru deplin în spaţiul Schengen. Ţara dumneavoastră a depus mari eforturi în acest sens, trebuie să onorăm acest lucru. L-am asigurat pe preşedintele Iohannis încă o dată de susţinerea mea în acest sens", a afirmat cancelarul german.

 

La rândul său, Iohannis a subliniat că ţara noastră îndeplineşte de aproape 12 ani condiţiile pentru aderare şi a exprimat speranţa că, până la finalul anului, va fi un răspuns pozitiv pentru aderare.

 

”Credem că problema aderării României la Schengen trebuie rezolvată în acest an. Unu fiindcă suntem pregătiţi şi doi pentru că anul viitor e an electoral. Rămânem foarte conectaţi la problemă. România are un sprijin masiv din partea statelor membre ale UE şi credem că, până la finalul acestui an, chestiunea poate fi rezolvată pozitiv”, a afirmat șeful statului.

 
foto: Presidency.ro