”Ochii nopții” la Sufrageria arădeană. Lansare de carte

Data publicare: Luni, 27 Martie, 2023 Total: 635 accesari

”Ochii nopții” la Sufrageria arădeană. Lansare de carte

A fost o sală arhiplină la ultima ediție a Sufrageriei Arădene la lansarea volumului de proză ,,Ochii nopții", aparținând scriitorului arădean Cristian Mladin. A fost, dincolo de evenimentul în sine, o serată cu multă emoție și empatie, care a alternat momentele de introspecție în scriitura cărții cu slalomul emoțional și chiar cu un moment muzical – surpriză.

 

Atunci când venim în acest plan al vieții percepem realitatea exterioară cu ochii și urechile. Ulterior învățăm să vedem oameni și lucruri cu ochii minții și cu ochii inimii.Printr-un exercițiu de imaginație, putem privi realitatea cu ochii nopții. De ce noaptea? Pentru că noaptea este despre rugăciune, despre frică, dar și despre pasiune și piele caldă. Ochii nopții este o carte despre oameni și sentimentele lor, despre bucurie și tristețe, despre frustrare, despre întuneric și lumină, despre alb și negru.

 

Ingredientele seratei au fost asigurate de invitații – sau, ca să fim mai preciși, invitatele - pe care autorul le-a dorit aproape la momentul de lansare. Și au fost trei minunate doamne, fiecare având un rol și un rost bine determinat în mise-en-scene-ul propus de Cristi Mladin.

 

Prima dintre invitate, în ordinea în care au luat cuvântul, a fost chiar editorul cărții în discuție, reprezentanta editurii bucureștene ,,Biscara", doamna Sara Mina. Am aflat astfel cu toții etapele editării aceastei cărți și care a fost parcursul care a dus la acest fericit deznodamânt – lansarea cărții.

 

A urmat apoi doamna Lucia Bibarț, binecunoscută scriitoare aădeană și, în același timp, un om care și-a dedicat și își dedică mare parte a vieții iubirii și cultivării lecturii, a cărții. Evocând câteva note de biografie personală a relației profesionale cu Cristian Mladin, invitata a propus și câteva chei de lectură a scriiturii din ,,Ochii nopții", prin câteva inspirate trimiteri la text.

 

Nu în ultimul rând, cea din urmă care a luat cuvântul între invitatele speciale, a fost atât de aclamata actriță a Teatrului arădean, minunata Oltea Blaga, care a completat, astfel, ce mai era de spus prin câteva pasaje din carte citite cu harul și sensibilitatea-i binecunoscute.

 

Și pentru că serata, întru desăvârșirea pe care i-a gândit-o Cristian Mladin, merita și un moment muzical de final, acesta a fost susținut live de tânărul interpret Alexandru Saja,un remarcabil talent muzical în afirmare, concurent ,,X Factor." 

 

Așadar, cu factorii seratei bine potențați, am avut cu toții parte de un moment de lansare plin de inspirație și emoție. Atmosfera intimistă pe care o oferă Sufrageria a fost cel din urmă ingredient al serii.