Start la simularea examenului de BAC 2023. Elevii de clasa a XII-a dau luni proba scrisă la Limba română

Data publicare: Luni, 27 Martie, 2023 Total: 583 accesari

Start la simularea examenului de BAC 2023. Elevii de clasa a XII-a dau luni proba scrisă la Limba română

Elevii de clasa a XII-a încep luni, 27 martie, simularea examenului de Bacalaureat 2023. Astăzi are loc proba scrisă la Limba și literatura română. Accesul în sălile de examen se face între 08:00 și 08:30, potrivit procedurii transmise de Ministerul Educației către inspectoratele școlare.

 

Elevii de liceu trebuie să aibă cu ei un document de identitate: carte de identitate ori pașaport, conform informațiilor transmise în școli.

 

Probele din cadrul simulării examenului de bacalaureat încep la 9:00, moment în care, în fiecare sală, se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat

 

Liceenii care susțin simularea examenului de Bacalaureat au la dispoziție trei ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

 

Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

 

În privința simulării examenului național de bacalaureat, disciplinele la care se susțin probele scrise sunt următoarele: limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

 

Calendarul simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat 2023

 

 

sursa: edupedu.ro