Gheorghe FALCĂ: Petiție favorabilă României privind aderarea la Schengen

Data publicare: Vineri, 24 Martie, 2023 Total: 588 accesari

Gheorghe FALCĂ: Petiție favorabilă României privind aderarea la Schengen

Eurodeputatul PPE/PNL, Gheorghe FALCĂ a transmis că România primește o veste foarte bună în ceea ce privește aderarea la Spațiul Schengen. „Petiția depusă de către Asociația pentru Energie Curată și Combaterea Schimbărilor Climatice, privind aderarea țării noastre la Schengen a fost adoptată, iar coordonatorii grupurilor politice au decis că această petiție să ia forma unei Rezoluții care urmează să fie prezentată și adoptată în plenul Parlamentului European”, a transmis FALCĂ.

 

Europarlamentarul PNL arată, în continuare: „În cadrul comisiei pentru petiții din care fac parte a fost dezbătută petiţia privind aderarea țării noastre la Schengen. Inițiatorii au semnalat faptul că în data de 9 iunie 2011, Consiliul UE a adoptat o poziţie favorabilă României în ceea ce privește aderarea la spațiul Schengen, având în vedere îndeplinirea tuturor condiţiilor tehnice și reclamă veto-ul abuziv al Austriei împotriva țării noastre și a Bulgariei, cu încălcarea Tratatelor Uniunii Europene. În cuvântul de susținere a petiției tinerilor din România, am amintit faptul că pentru a ne apăra libertatea, noi românii a trebuit să trecem printr-o Revoluție, la care am participat și eu direct și să ne sacrificăm pentru drepturile noastre. Cei care aduc atingere drepturilor noastre, devin adversarii noștri”.

 

FALCĂ subliniază în mod categoric că: Este încă un vot prin care, deocamdată la nivel de comisie de specialitate, Parlamentul European își arată susținerea constantă și fără echivoc pentru aderarea României la Spațiul Schengen”.

 

Eurodeputatul PPE este de părere că presiunea pe care o menține România este importantă și le mulțumește tinerilor inițiatori ai petiției adoptate. „Este important să spunem, cu subiect și predicat, că ne vom apăra toate drepturile noastre ca stat membru UE până la capăt, adică până când va cădea și ultima barieră împotriva aderării noastre la Schengen”, încheie FALCĂ.