Consiliul Județean Arad a alocat 5 milioane de lei pentru drumuri comunale

Data publicare: Miercuri, 15 Martie, 2023 Total: 580 accesari

Consiliul Județean Arad a alocat 5 milioane de lei pentru drumuri comunale

Consiliul Județean Arad a alocat 5 milioane de lei pentru finanțarea unor drumuri comunale, aferente comunelor Hălmăgel, Zerind, Pilu, Șilindia și Tauț. Sumele provin din taxa pe valoarea adăugată destinate finanțării cheltuielilor privind drumurile județene și comunale pe anul 2023, unde Consiliului Județean i-au fost repartizate 23 de milioane de lei.

 

De asemenea, în acest an, tronsoanele de drum județean Hălmăgel-Sârbi, Tauț-Luguzău și Vărșand-Zerind, au fost trecute din patrimoniul Consiliului Județean în categoria „drumuri comunale”.

 

„Întotdeauna am susținut principiul conform căruia dacă se dau sarcini suplimentare administrației locale, aceste sarcini trebuie însoțite de suportul financiar necesar. Pe baza acestui principiu, am repartizat cinci milioane de lei către cinci comunități locale, ca urmare a trecerii unor tronsoane de drum județean în categorii de drumuri comunale. Mi se pare just ca odată cu cedarea acestor drumuri către cele cinci comune, Hălmăgel, Zerind, Pilu, Șilindia, Tauț, să oferim și suportul financiar necesar modernizării acestor drumuri”, a precizat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

 

Sumele au fost alocate astfel:

 

- Comuna Hălmăgel – 1 milion lei;

- Comuna Zerind – 1 milion lei;

- Comuna Pilu – 1 milion lei;

- Comuna Șilindia – 1,5 milioane lei;

- Comuna Tauț – 500.000 lei.