Înjurați ca la ușa cortului, polițiștii locali arădeni s-au răzbunat prin acordarea de amenzi usturătoare

Data publicare: Miercuri, 15 Martie, 2023 Total: 2010 accesari

Înjurați ca la ușa cortului, polițiștii locali arădeni s-au răzbunat prin acordarea de amenzi usturătoare

În ultimul weekend, 11-12 martie, polițiștii locali din Arad au aplicat 3 amenzi în sumă de 1.800 lei unor persoane care le-au adresat injurii, încălcând prevederile Legii nr. 61 din 27 septembrie 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

 

Un prim echipaj, aflat în patrulare, a aplicat, în data de 11.03.2023, o sancțiune în cuantum de 725 lei, conform HG nr. 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, pentru staționarea unui autoturism pe trotuar, în Piața Mihai Viteazul.

 

Ulterior întocmirii procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției, G.I.N., în vârstă de 50 de ani, le-a adresat în public, injurii și expresii jignitoare, agenților de poliție locală, încălcând astfel art. 2 pct. Pentru fapta săvârșită, conform art. 2 punctul 1 din Legea nr. 61/1991, bărbatul s-a ales cu încă o amendă de 500 lei.

 

Similar au procedat polițiștii locali în alte 2 situații intervenite în ziua următoare. În acest sens, A.I., în vârstă de 33 de ani, a fost amendat cu 500 lei pentru adresarea de injurii polițiștilor locali, in condițiile în care își exprimase nemulțumirea pentru sancționarea altui conducător auto, în Piața Mihai Viteazul.

 

Polițiștii locali au adus la cunoștința șoferului, oprit la semafor, aplicarea sancțiunii pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991, cu recomandarea de a elibera banda de circulație, în vederea comunicării procesului-verbal. Șoferul i-a sfidat, alegând să blocheze banda de circulație și adăugând o altă faptă, de încălcare a Codului Rutier, pentru care a fost sancționat cu încă 580 lei.

 

În aceeași zi, L.A.R., în vârstă de 35 de ani, s-a prezentat la sediul DGPL Arad, în urma notificării aplicate pe parbrizul mașinii pe care a parcat-o în ziua anterioară pe un loc destinat persoanelor cu handicap, în Piața Avram Iancu. După întocmirea procesului-verbal în cuantum de 2.000 lei, femeia a procedat la adresarea de expresii jignitoare și injurii , motiv pentru care, a mai primit o amendă de 800 lei.

 

Având în vedere că în ultima perioadă conducătorii auto au procedat la metode “ingenioase” de parcare, care includ inclusiv demontarea stâlpișorilor de protecție, montați de către angajații RECONS din parcarea blocului pentru a se poziționa în locul acestora, Direcția Generală Poliția Locală Arad recomandă participanților la trafic să respecte atât prevederile Codului Rutier, cât și hotărârile consiliului local ce reglementează accesul și parcarea în oraș.