Pompierii arădeni au avut de-a face cu 99 de situații de urgență în doar 3 zile

Data publicare: Marti, 14 Martie, 2023 Total: 538 accesari

Pompierii arădeni au avut de-a face cu 99 de situații de urgență în doar 3 zile

În ultimul weekend, 10 – 12 martie, la nivelul județului Arad, pompierii militari au gestionat 99 de intervenții în situații de urgență.

 

Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 91 de solicitări.

 

Totodată, salvatorii au intervenit și pentru stingerea a două incendii, precum și în alte 6 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocarea persoanelor, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, îndepărtarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase și verificări ale concentrației de oxigen din secțiile ATI.

 

Cele două incendii izbucnite în acest sfârșit de săptămână au fost înregistrate la două anexe gospodărești din localitățile Măderat și Hălmagiu.

 

Incendiile au fost localizate și lichidate prompt de către pompierii arădeni, suprafețele afectate de flacări fiind mai mici de 20 de metri pătrați.

 

Cauzele producerii incendiilor au fost stabilite ca fiind scurtcircuitul electric.

 

În acest sens, pompierii arădeni vă reamintesc măsurile de prevenire a incendiilor în sezonul rece:

 

-Verificarea mijloacelor şi instalaţiilor de încălzire, a instalaţiilor de alimentare cu gaze naturale şi a coşurilor de evacuare a fumului şi gazelor de către personal autorizat;

 

-Este interzisă utilizarea reşourilor, radiatoarelor, sobelor metalice sau de teracotă dacă sunt defecte, improvizate sau amplasate în locuri care prezintă pericol de incendiu sau explozie;

 

-Nu vor fi utilizate instalaţii electrice defecte, montate direct pe materiale combustibile, cu improvizaţii, cu legături electrice neacoperite de material electroizolant etc.;

 

-Reparaţiile la instalaţiile electrice vor fi executate doar de personal autorizat.

 

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 

Informaţii despre modul de comportare în cazul produceri unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https:// fipregatit.ro și aplicaţia de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.