A murit fostul pugilist Rudel Obreja, ex-preşedinte al FR Box. El avea 57 de ani şi suferea de cancer

Data publicare: Luni, 13 Martie, 2023 Total: 675 accesari

A murit fostul pugilist Rudel Obreja, ex-preşedinte al FR Box. El avea 57 de ani şi suferea de cancer

Fostul pugilist Rudel Obreja, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box, a murit, duminică, 12 martie, la vârsta de 57 de ani, a anunţat Clubul Sportiv Dinamo București.

 

”Fostul campion dinamovist Rudel Obreja s-a stins astăzi din viață, la vârsta de 57 de ani. Anunțul a fost făcut de familia sa.

 

Născut pe 6 august 1965 la Galați, Rudel Obreja a fost medaliat cu bronz la Campionatul Mondial din 1989 și cu argint la Europeanul din 1989. De asemenea, a fost multiplu câștigător al Centurii de Aur și al titlului național.

 

Dumnezeu să-l ierte! Condoleanțe familiei!” a anunţat Clubul Sportiv Dinamo București într-o postare pe Facebook

 

În 2004, Obreja a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Box, îndeplinind în acelaşi timp diferite funcţii în federaţiile europeană şi internaţională a boxului amator, notează Agerpres

 

În aprilie 2022, Rudel Obreja a fost condamnat pentru spălare de bani, evaziune fiscală şi complicitate la luare de mită în dosarul Gala Bute la 5 ani de închisoare cu executare.

 

În iulie 2022, Tribunalul Ilfov a decis că poate fi întreruptă executarea pedepsei, Obreja solicitând acest lucru deoarece avea cancer cu metastaze şi dorea să se trateze corespunzător.

 

Foto: Facebook / CS Dinamo București