Mașinile parcate aiurea în ”Alfa” sub lupa polițiștilor locali din Arad

Data publicare: Vineri, 10 Martie, 2023 Total: 876 accesari

Mașinile parcate aiurea în ”Alfa” sub lupa polițiștilor locali din Arad

În data de 07 martie, echipaje ale Direcției Generale Poliția Locală Arad au desfășurat în cartierul Alfa o acțiune de verificare a respectării prevederilor H.G. nr. 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

 

Cu această ocazie, agenții constatatori au întocmit 4 procese-verbale de constatare și sancționare a contravențiilor, respectiv au aplicat 32 notificări pe parbrizele mașinilor, în vederea comunicării datelor de identificare ale conducătorilor auto care au încălcat actul normativ mai sus menționat.

 

În acest sens, au fost identificate autoturisme parcate pe banda de circulație, în colțuri de intersecții, pe trotuare, pe linii de tramvai, în locuri unde determină îngreunarea traficului rutier, blocarea intrării/ieșirii din imobile, curți, garaje, blocarea/îngreunarea accesului ambulanțelor, respectiv autospecialelor aparținând RECONS destinate ridicării pubelelor.

 

Revenirea periodică a patrulelor DGPL cu verificări în cartierul ALFA survine deoarece, în continuare, o serie de conducători auto evită să contracteze locurile disponibile la cele două fast-parkuri din zonă, făcând dificilă utilizarea locurilor de parcare create prin regenerarea urbană de către vecinii lor care au cotractat acest serviciu oferit de administrație.

 

Precizăm, totodată, că, în prezent, este deschisă contractarea locurilor de parcare de la nivelurile superioare ale ambelor fast-parkuri ce deservesc respectivul cartier.