Martorii lui Iehova uciși în Germania. 7 morți și 8 răniți în urma unui atac armat în Hamburg

Data publicare: Vineri, 10 Martie, 2023 Total: 927 accesari

Martorii lui Iehova uciși în Germania. 7 morți și 8 răniți în urma unui atac armat în Hamburg

Mai multe persoane au fost ucise sau grav rănite într-un atac la o biserică a Martorilor lui Iehova din orașul Hamburg, din nordul Germaniei, motivul atacului fiind neclar, a anunțat joi, 09 martie,  poliția, relatează Reuters.

 

Potrivit Focus, serviciile de urgență au auzit focuri de armă în interiorul clădirii. Mai multe persoane au fost găsite acolo. Nu este clar dacă autorul atacului se află printre ele, relatează News.ro.

 

Poliţia spune că nu există indiciu cu privire la faptul că autorul sau autorii atacului ar fi părăsit locul crimei. Nu este clar dacă acest lucru înseamnă că autorii sunt morți sau arestați, scrie Focus.

 

Bild relatează că șapte persoane au murit, iar alte opt au fost rănite. Atacul a avut loc la o biserică Martorii lui Iehovade pe strada Deelböge. Până acum, nu există informații fiabile despre motivul atacului, potrivit poliției.

 

O alertă a fost trimisă pe aplicaţia federală de avertizare, NINAwarn, în jurul orei 21:00 (22:00, ora României), anunţându-i pe localnici că "unul sau mai mulţi autori necunoscuţi au tras asupra unor persoane într-o biserică".

 

Conform situației actuale, presupunem că există un singur autor”, a declarat poliția într-un mesaj pe Twitter.

Foto: Jonas Walzberg/dpa