Ziua în care fiecare se laudă cu peruca lui. 10 martie: Ziua Internațională a Perucii

Data publicare: Vineri, 10 Martie, 2023 Total: 572 accesari

Ziua în care fiecare se laudă cu peruca lui. 10 martie: Ziua Internațională a Perucii

Celebrată anual pe 10 martie, începând cu 2016, Ziua Internațională a Perucii a fost creată de Temashop.dk, un magazin de costume și accesorii tematice din Danemarca. Scopul acestei zile este de a sprijini lupta împotriva cancerului, a creșterii conștientizării despre problemele pierderii părului provocate de boli și ca rezultat al chimioterapiei.

 

Totodată, acest eveniment aduce puțin mai multă distracție în viața oamenilor din toată lumea prin provocarea lor de a se juca și a purta o perucă care să le preschimbe semnificativ imaginea!

 

Unii cred că poartă peruci numai persoanele care au rămas fără păr din cauza unor tratamente medicale sau a căderii naturale a acestuia. De fapt, numeroase celebrități și nu numai, au recunoscut deschis că fac apel la peruci pentru a-și pune în evidență alegerilor lor legate de modă.           

      

Actorii au folosit perucile de-a lungul istoriei ca parte integrantă a costumelor lor. Sunt și oameni care pretind că ele îi ajută adoptarea unor diferite atitudini, mai pozitive!

 

Cea mai bună parte a Zilei Internaționale a Perucilor este să ne angajăm prietenii în ea! Ne putem duce cu o perucă pe cap pe 10 martie la școală sau la serviciu, distrându-ne atât pe noi cât și pe alții cu o podoabă capilară deosebită! 

 

Este o zi care ne reamintește să o lăsăm mai moale cu ambițiile noastre, și să ne bucurăm deplin de viață! Nu ar trebui să uităm să ne imortalizăm înfățișarea ieșită din comun din această zi și să postăm pozele făcute cu ea pe rețelele sociale de pe internet.

 

Sursa:diane.ro