Un tramvai Imperio a luat foc în stația din fața gării Aradul Nou

Data publicare: Joi, 09 Martie, 2023 Total: 1018 accesari

Un tramvai Imperio a luat foc în stația din fața gării Aradul Nou

Update 2:

 

În urma incidentului care a avut loc în această seară în zona Gării Aradul Nou în care a fost implicat un tramvai Imperio, Primăria Arad, prin Compania de Transport Public, face următoarele precizări:

 

”Din primele verificări, incendiul nu ar fi avut ca și cauză o defecțiune tehnică a tramvaiului. Se pare că pantograful a agățat o clemă a firului electric care s-a rupt şi a căzut pe tramvai provocând un arc electric care a dus la izbucnirea incendiului.

 

Vatmanul a procedat la evacuarea puținilor călători aflați în tramvai, astfel că pasagerii au fost în afara oricărui pericol.

 

Sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad a fost solicitat de îndată de către vatman care suplimentar a încercat să stingă incendiul, folosind extinctorul din dotare, însă flăcările erau localizate prea sus.

 

Momentan circulația tramvaielor este afectată de incident, pompierii militari ai Detașamentului Arad intervenind la fața locului.

 

Va fi convocată  de urgență comisia tehnică pentru a stabili cauzele incidentului şi măsurile ce vor fi luate.”



Update:

”Astăzi, 09.03.2023, în jurul orei 19:00, pompierii arădeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un mijloc de transport în comun (tramvai), aflat în mers, în stația din zona gării Aradul Nou a municipiului Arad.

 

La fața locului s-au deplasat de urgență pompierii militari ai Detașamentului Arad cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare și un echipaj SAJ.

 

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta cu degajări de fum la nivelul plafonului tramvaiului, în zona pantografului.

În interiorul tramvaiului se afla un singur călător care s-a autoevacuat în condiții de siguranță.

 

În urma incendiului au fost înregistrate strict pagube materiale, degradându-se elementele din tablă ale tramvaiului pe o suprafață de aproximativ 2 metri pătrați.

 

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuit electric produs la nivelul firului de alimentare al tramvaiului.”, a transmis Biroul de presă al ISU Arad.

 

Știrea inițială:



În această seară, 9 martie, în jurul orei 19.00, un tramvai Imperio a luat foc în stația din fața gării din Aradul Nou.

 

Au intervenit pompierii militari ai Detașamentului Arad cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare și un echipaj SMURD.

 

Pompierii arădeni au lichidat prompt incendiul.

 

Nu au fost înregistrate victime. În tramvai se afla o persoană care s-a autoevacuat în condiții de siguranță.

 

La fața locului a ajuns și operatorul companiei electrice.

 

Deocamdată nu se cunoaște cauza producerii incendiului.