Arădeni lăsați-o mai încet cu chefurile căci Poliția Locală e cu ochii pe voi… și pe buzunarele voastre

Data publicare: Miercuri, 08 Martie, 2023 Total: 1062 accesari

Arădeni lăsați-o mai încet cu chefurile căci Poliția Locală e cu ochii pe voi… și pe buzunarele voastre

În această săptămână, polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii publice din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au constatat 2 contravenții aplicând sancțiuni în cuantum de 1.500 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61 din 27 septembrie 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

 

Astfel, polițiștii locali de ordine publică s-au deplasat pe strada Rodnei, la sesizarea unui cetățean care reclama faptul că un alt locatar al imobilului în care locuiește ascultă muzică la intensitate mare, evenimentul având loc după miezul nopții. Pentru fapta sa, C.D.C., în vârstă de 31 de ani, cu domiciliul în altă localitate din județ, care utilizează apartamentul în calitate de chiriaș, a fost amendat potrivit actului normativ mai sus menționat.

 

În mod similar au procedat agenții de poliție locală în situația altui imobil situat pe strada Tudor Vladimirescu, unde 6 persoane de cetățenie străină au organizat o petrecere, care a continuat până noaptea târziu, deranjând ceilalți locuitori ai condominiului.

 

Menționăm că potrivit Legii nr. 61/1991, tulburarea liniștii locatarilor între orele 22:00-8:00, respectiv 13:00-14:00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă ori prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobil cu destinația de locuință, se încadrează în sfera faptelor contravenționale. De asemenea, constituie contravenție și se sancționează fapta descrisă mai sus, săvârșită în imediata vecinătate a spațiilor de locuit.

 

În acest sens, Direcția Generală Poliția Locală Arad, recomandă cetățenilor semnalarea în timp real a faptelor care tulbură liniștea publică, prin apelarea Dispeceratului DGPL Arad, la numărul de telefon 0257/939, apel gratuit, care își desfășoară activitatea în regim de permanență.