Constructorul de la noul Mall de pe strada 6 Vânători amendat cu 1000 de lei după ce luni de zile a umplut de noroi zona

Data publicare: Marti, 07 Martie, 2023 Total: 8230 accesari

Constructorul de la noul Mall de pe strada 6 Vânători amendat cu 1000 de lei după ce luni de zile a umplut de noroi zona

În 2 zile, 2 amenzi aplicate de către polițiștii locali cu atribuții în domeniul protecției mediului din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad, pentru încălcarea prevederilor HCLM nr. 162/2006 privind gospodărirea municipiului ce fac referire la păstrarea curățeniei carosabilului.

 

Monitorizarea zonelor din municipiu unde se desfășoară activități de construcții, în vederea reglementării ieșirii în mod corespunzător a vehiculelor din șantiere, a permis surprinderea unor noi abateri de la dispozițiile legale, în cazul firmei care construiește un complex comercial pe Calea 6 Vânători. În acest sens firma responsabilă de curățarea carosabilului nu și-a îndeplinit din nou obligația de a curăța stratul de noroi împrăștiat pe carosabil de autocamioane. În cursul ultimelor luni, acest aspect a făcut obiectul numeroaselor semnalări telefonice ale cetățenilor către dispeceratul DGPL, ori în scris.

 

Experiența acumulată în această locație probează faptul că, cel puțin în sezonul rece, la astfel de șantiere se impune atât organizarea spălării vehiculelor la părăsirea sitului, cât și curățarea repetată a carosabilului în timpul programului de lucru (nu la finalizarea acestuia).

 

După avertizarea prealabilă, reprezentanții firmei constructoare au fost sancționați cu 1.000 lei, cu obligația de curățare a zonei afectate, urmând ca ulterior să fie amendați în mod repetat până în momentul adoptării unei proceduri conforme prevederilor HCLM nr. 162/2006.

 

O faptă similară a fost identificată de către polițiștii locali pe strada Ștefan Augustin Doinaș, unde un executant de lucrări la un complex rezidențial, aflându-se în situația primei constatări a încălcării legii, a fost avertizat pentru faptul că nu a luat măsuri de curățare a vehiculelor la părăsirea zonei de șantier și intrarea pe domeniul public. Echipa de control va reveni și în zilele următoare, când agentul economic riscă să fie amendat până la intrarea în legalitate.

 

DGPL Arad reiterează că seria amenzilor aplicate pentru încălcarea repetată a prevederilor mai sus menționate răspunde nevoii transmise de comunitate de a beneficia de un trafic rutier sigur și civilizat.

 

Conform art.6, pct.6 din HCLM 162/2006 ”instituțiile publice, agenții economici, celelalte persoane juridice sunt obligate să asigure curățarea mijloacelor de transport și a utilajelor la intrarea acestora pe drumurile publice din șantiere, zone agricole, etc., utilizând orice mijloc propriu prin care se îndepărtează noroiul de pe anvelope în așa fel încât acesta să nu fie împrăștiat pe carosabil”.

Nerespectarea reglementărilor legale se sancționează cu amendă cuprinsă între 700 și 1000 de lei.