Caravana Sănătății a făcut haltă la Săvîrșin. Un proiect U.V.V.G. Arad

Data publicare: Luni, 06 Martie, 2023 Total: 762 accesari

Caravana Sănătății a făcut haltă la Săvîrșin. Un proiect U.V.V.G. Arad

Din dorința de a fi aproape de semenii noștri, având experiența anilor și campaniilor trecute, U.V.V.G. Arad, împreună cu membrii Asociației „Cetatea Voluntarilor” a demarat campania CARAVANA SĂNĂTĂȚII.

 

Sub coordonarea rectorului dr. Coralia Cotoraci și dr. Simona Dumitra, dr. Alciona Sasu și rezidenții secțiilor de hematologie și pediatrie vor fi acordate consultații specializate GRATUITE persoanelor în vârstă, copiilor și celor din medii defavorizate, din tot județul Arad.

 

Acest proiect este susținut de Consiliul Județean Arad, Arhiepiscopia Aradului, Colegiul Medicilor Arad, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali Arad, D.S.P. Arad și I.S.U. Arad, dar și cu contribuția sponsorilor, companiile Sun Wave Pharma și SECOM.

 

Prima oprire a fost în localitatea Săvârșin, unde, în ziua de 4 martie, caravana și-a desfășurat activitățile în Cabinetul de medicină din comună. Medicii și rezidenții au oferit consultații de specialitate în medicină internă, hematologie și pediatrie. Celor aproximativ 130 de pacienți, de toate vârstele, le-a fost măsurată tensiunea arterială, au beneficiat de ecografie abdominală, spirometrie, recomandări de analize și indicații tratament.

 

Consultațiile s-au derulat pe parcursul a mai bine de 8 ore, în baza programărilor prealabile. Bunul mers al acțiunii se datorează și doctor Maria Vidican, preotului din Săvârșin, Călin Mădăluță și primarului Ioan Vodicean.

 

Dr. Coralia Cotoraci : Împreună cu colegii mei, de la U.V.V.G. Arad, am demarat proiectul <<CARAVANA SĂNĂTĂȚII>>, oferind consultații gratuite pentru copii și adulți, cu prima oprire la Săvârșin. Bunul Dumnezeu să ne ajute, la început de post, să ducem acest proiect la bun sfârșit. Mulțumim tuturor partenerilor pentru sprijin. Să fie un început binecuvântat!

 

Video : https://fb.watch/j3iLhjyJSn/?mibextid=2Rb1fB