Peste 1,5 miliarde de oameni suferă de o scădere a auzului. 3 martie: Ziua Mondială a Auzului

Data publicare: Vineri, 03 Martie, 2023 Total: 733 accesari

Peste 1,5 miliarde de oameni suferă de o scădere a auzului. 3 martie: Ziua Mondială a Auzului

Cu prilejul primei Conferințe internaționale privind prevenirea deprecierii auzului și restabilirea acestuia, care a avut loc la Beijing, China, în anul 2007, data de 3 martie a fost stabilită pentru a marca Ziua Mondială a Auzului.


Această celebrare anuală are drept scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la modul de prevenire a surdității și a pierderii auzului și promovarea îngrijirii auzului și a sănătății urechii în întreaga lume.


În anul 2023 marcarea acestei zile urmărește atragerea atenției factorilor de decizie guvernamentali și grupurilor societății civile asupra recomandărilor (World Health Organization (WHO) privind:

-integrarea îngrijirilor pentru sănătatea urechii și a sistemului auditiv în asistența medicală primară;-
-sensibilizarea furnizorilor din asistența medicală primară asupra nevoilor persoanelor cu pierderi ale auzului și patologii ale urechii;
-informarea persoanelor despre importanța îngrijirii urechii și a auzului și încurajarea lor de a accesa serviciile medicale specializate în acest domeniu.


La nivel global, peste 1,5 miliarde de oameni suferă de o scădere a auzului (hipoacuzie), iar dintre aceștia aproape 430 de milioane de persoane prezintă o deficiență de auz invalidantă. O majoritate semnificativă dintre aceștia locuiesc în țări cu venituri mici și medii și, de obicei, nu au acces la serviciile și intervențiile specifice pentru aceste patologii.


Peste 60% dintre problemele de auz și sănătate a urechii pot fi identificate și abordate la nivelul asistenței medicale primare.