E-Distribuție a investit peste 106 milioane de lei în 2022 în modernizarea rețelelor electrice de înaltă tensiune și a unor stații de transformare. Investiții de 28,3 milioane de lei în Banat

Data publicare: Vineri, 03 Martie, 2023 Total: 622 accesari

E-Distribuție a investit peste 106 milioane de lei în 2022 în modernizarea rețelelor electrice de înaltă tensiune și a unor stații de transformare. Investiții de 28,3 milioane de lei în Banat

Companiile E-Distribuție, operatorii de distribuție a energiei electrice din cadrul grupului Enel, au investit în 2022 aproximativ 106 milioane de lei din fonduri proprii în proiecte de înaltă tensiune din București, Ilfov și din regiunile Dobrogea și Banat.


Proiectele-cheie au constat în realizarea de linii noi și în modernizarea unor linii electrice subterane și aeriene, alături de lucrări de modernizare în stațiile de transformare. Investițiile au impact direct asupra capacității rețelei de a distribui energie noilor consumatori și de a crește nivelul de digitalizare pentru îmbunătățirea gestionării întreruperilor neplanificate, pentru alimentarea în siguranță a clienților.

 

E-Distribuție Banat a realizat investiții de 28,3 milioane lei, din care 9,8 milioane de lei pentru modernizarea unei linii electrice aeriene de înaltă tensiune din județul Hunedoara.


În Banat, un proiect important privind rețeaua de înaltă tensiune a E-Distribuție a fost modernizarea liniei electrice aeriene Baru Mare – Hațeg, cu o lungime de 31,3 km. Proiectul, cu o valoare de aproximativ 9,8 milioane de lei și care a vizat zone greu accesibile geografic, a constat în lucrări de modernizare a elementelor de rețea: circa 120 de stâlpi de metal, precum și înlocuirea izolatorilor și conductoarelor electrice.


Rețelele electrice operate de către cele trei companii E-Distribuție numără 286 stații de transformare și peste 24.000 de posturi de transformare. În 2022, acestea au distribuit 15,5 TWh de energie electrică, prin linii electrice de înaltă, medie și joasă tensiune. 


Companiile E-Distribuție operează rețele cu o lungime totală de peste 133.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Sud Muntenia (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție, și dezvoltă un program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, siguranța și performanța rețelelor și implementarea locală a standardelor de mediu ale grupului Enel.