Elevii Liceului de Informatică au făcut o vizită virtuală la obiectivele turistice din Arad

Data publicare: Miercuri, 01 Martie, 2023 Total: 628 accesari

Elevii Liceului de Informatică au făcut o vizită virtuală la obiectivele turistice din Arad

Un grup de elevi din clasa a IX-a, de la Liceul de Informatică, a vizitat astăzi Consiliul Județean, în cadrul programului Școala Altfel. Tinerii au fost primiți de dr. Andrei Ando, director executiv, care le-a povestit despre momentele importante din trecutul și prezentul Aradului, proiectele Consiliului Județean în municipiul Arad și în județ, iar apoi le-a prezentat programul de turism virtual în Arad.


Elevii și profesorii însoțitori, Mihai Burcău și Izabela Voian, au vizitat, cu ochelarii de realitate virtuală, cele 50 de obiective turistice digitalizate de Consiliul Județean Arad.


„Săptămâna trecută, când am prezentat turismul virtual la Târgul Național de Turism de la București, am promis că vom face prezentări și în Arad, în special în școlile din municipiu și județ, pentru că sunt multe locuri frumoase în județ unde copiii arădeni nu au ajuns niciodată. Vom continua prezentările, suntem la dispoziția oricui dorește să viziteze astfel obiectivele turistice arădene”, a declarat dr. Andrei Ando.



Aradul poate fi vizitat în realitatea virtuală, pe portalul www.visitarad.ro! Se pot vizita, printre altele, Palatul Administrativ, Catedrala Ortodoxă, bulevardul central, Moneasa, plaja Ghioroc, bisericile de lemn de pe Valea Mureșului, castelul de la Săvârșin, moara de apă de la Obârșia, mănăstirile Radna și Hodoș Bodrog, bisericile din Vinga și Pecica, muzeele din Arad, Șiria, Săvârșin, Lipova, Zăbrani, Ghioroc și alte obiective spectaculoase și în realitate, și cu ochelari VR.


„Turul virtual al Aradului este un proiect finanțat de Consiliul Județean Arad. Am digitalizat 25 de obiective din municipiu și 25 din județ. Obiectivele sunt digitalizate 3D, de la sol și din dronă, și toate sunt integrate pe Google Maps (street view)”, a declarat dr. Andrei Ando, directorul executiv al Direcției Comunicare Strategii și Administrație Publică din Consiliul Județean Arad.