Conflictul dintre Asociația „Suporter Club UTA” și ”Fotbal Club UTA Arad” riscă să ajungă în justiție. Comunicat

Data publicare: Marti, 28 Februarie, 2023 Total: 845 accesari

Conflictul dintre Asociația „Suporter Club UTA” și ”Fotbal Club UTA Arad” riscă să ajungă în justiție. Comunicat

Asociația „Suporter Club UTA” (SCU) aduce în atenția tuturor utiștilor faptul că, în urmă cu circa 15 zile, asociația noastră, în calitate de asociat fondator al Asociației „Fotbal Club UTA Arad” (AFC UTA), respectiv în calitate de membru în Consiliul Director al AFC UTA, dar și membru al Adunării Generale din cadrul AFC UTA, am transmis pe adresa AFC UTA o notificare prin care am solicitat punerea la dispoziție în cel mult zece zile calendaristice de la primirea notificării, a următoarelor documente și informații:

 

-Toate documentele și informațiile cu privire la situațiile financiare ale AFC UTA din ultimii trei ani financiari – și nu doar informațiile financiare care sunt publice și disponibile terților;

 

-Toate documentele în baza cărora AFC UTA utilizează mărcile “UTA”;

 

-Toate informațiile și orice documente pe care AFC UTA le are la dispoziție și care se referă la drepturile în baza cărora Afront Mediatech SRL utilizează mărcile “UTA”.

 

Subliniem faptul că interesul Suporter Club UTA de a solicita aceste documente este unul justificat și are la bază calitatea reprezentantului SCU în Consiliul Director al AFC UTA. De asemenea, potrivit dispozițiilor legale aplicabile în materia asociațiilor și fundațiilor, anume dispozițiile OG nr. 26/2000, reprezentantul SCU în AFC UTA face parte din conducerea clubului, aprobă bugetul de venituri și cheltuieli și bilanțul contabil, respectiv are dreptul să îi fie prezentat raportul de activitate pe perioada anterioară, executarea bugetului de venituri și cheltuieli, bilanțul contabil, proiectul bugetului de venituri și cheltuieli și proiectul programelor asociației. Or, reamintim faptul că aceste prevederi legale nu au fost respectate și observăm că, în continuare, nu se dorește a fi respectate. 

 

De aceea, este pe deplin ignorat faptul că în conformitate cu prevederile Statutului, legale membrii fondatori au dreptul de a fi informați cu deplină transparență în privința modului de administrare a patrimoniului AFC UTA, mod de administrare ce teoretic ar trebui să fie reflectat în cadrul unor rapoarte puse la dispoziția Adunării Generale din care Suporter Club UTA facem parte.

 

În plus, Suporter Club UTA – ca membru fondator al AFC UTA trebuie să fie informată cu privire la orice relații contractuale încheiate între AFC UTA și terți în legătură directă sau indirectă cu comercializarea produselor sportive de către entități distincte de AFC UTA. În consecință, așa cum am explicat inclusiv în notificarea transmisă către AFC UTA, Suporter Club UTA va întreprinde toate demersurile legale ce îi stau la dispoziție în vederea obținerii unei hotărâri judecătorești de obligare a AFC UTA să pună la dispoziția SCU toate informațiile și documentele solicitate și enumerate anterior.

 

Demersul Suporter Club UTA privind pregătirea notificării și transmiterea acesteia către AFC UTA a fost realizat cu sprijinul  casei de avocatură SIMION & BACIU.

 

Ne vedem nevoiți să subliniem faptul că Suporter Club UTA nu își dorește o acțiune în justiție împotriva clubului UTA, dar nu vom avea de ales dacă cei care iau decizii în numele AFC UTA, nu respectă legea și nici statutul Clubului UTA.

 

Considerăm că, cel puțin atât timp cât suporterii sunt cei care contribuie la o parte considerabilă din bugetul AFC UTA, prin achiziționarea de bilete și abonamente, dar și prin fondurile pe care AFC UTA le primește de la administrația publică locală, aceștia au tot dreptul să știe exact modul în care sunt cheltuiți acești bani. Totodată, suporterii au dreptul să afle în ce măsură AFC UTA obține și reinvestește în activitatea Clubului profitul generat de tertii care vând produse cu însemnele “UTA”, deși nu dețin nicio calitate în cadrul AFC UTA.

 

Suntem convinși de faptul că, în cele din urmă, într-un fel sau în altul, adevărul va ieși la iveală, iar suporterii arădeni vor afla cu exactitate cum este gestionat bugetul Clubului UTA.

 

Pentru noi doar UTA contează!

UTA LIBERĂ!

Suporter Club UTA