Jocul organizat a avut câștig de cauză în fața jocului haotic. Au vrut dar n-au putut. UTA – Farul 0 - 1

Data publicare: Sambata, 25 Februarie, 2023 Total: 820 accesari

Jocul organizat a avut câștig de cauză în fața jocului haotic. Au vrut dar n-au putut. UTA – Farul 0 - 1

Băieții lui Laszlo Balint și-au dorit mult victoria în partida contra Farului, s-a văzut clar acest lucru, dar din păcate pe de o parte ghinionul, iar pe de altă parte, buna organizare a echipei constănțene a făcut ca gazdele să fie din nou învinse, poate nemeritat aș zice.

 

UTA a început partida curajos, a atacat mai mult și ar fi putut să intre cu avantaj la pauză, dacă în minutul 44, lovitura de cap a lui Chindriș ar fi prins poarta.

 

Dar cum de obicei ocaziile se răzbună, tânărul Mazilu, de abia intrat în joc de vreo 4 minute, după o cursă irezistibilă în care l-a pierdut pe drum pe Benga a șutat lansat în dreapta lui Balauru, care s-a văzut nevoit să scoată balonul din poartă.

 

După golul primit, arădenii n-au avut pentru mult timp reacție doar în final încercând să asedieze poarta băieților lui Hagi, dar fără să reușească egalarea.

 

Practic vineri seara a învins echipa mai pragmatică, mai bine organizată în teren, în timp ce la UTA s-a văzut din nou în multe momente lipsa unei idei clare de joc, linia de mijloc fiind deseori inexistentă, cele 2 vârfuri, mai întâi Milosevic, iar după schimbare, Postolachi fiind serviți cu foarte puține mingi utile.

 

Declarația lui Laszlo Balint:

 

"Din păcate, jocul bun nu aduce întotdeauna un rezultat pe măsură. Sunt destule cauze care pot fi luate în calcul. Împotriva unei echipe precum Farul nu prea ai voie să greșești, iar noi am primit gol în urma unei mingi pierdute foarte ușor la mijlocul terenului.

 

A fost un gol și cu o doză de șansă, iar noi n-am avut șansă. Puteam să egalăm. Una peste alta, jocul a fost la înălțimea liderului, a fost un meci echilibrat în multe momente. Băieții trebuie felicitați, dar din păcate nu ne ajută rezultatul. Nu reușim să fim eficienți și să eviți greșelile ușoare.

 

Din păcate, situația în care suntem este foarte complicată. Sunt jucători cu calitate în lotul nostru. Azi l-am pierdut pe Romario, are o accidentare care îl va ține două-trei săptămâni departe de teren. Fiecare jucător trebuie să demonstreze că merită să îmbrace tricoul acestei echipe".

Formații:

 

UTA: Balauru -Benzar (14. Vukcevic), Chindriş, Benga (cpt), Abeid – Batha (64. Cascini), Anton – Pop, Ubbink (64. Barbosa), Roger (46. Otele) – Milosevic (78. Postolachi).  Rezerve: Kucher – Erico, Hoxhallari, Paşcalău.  Antrenor: Laszlo Balint

 

Farul: Aioani – Artean, Larie (cpt), Popescu, – Sîrbu (55. Kiki), Nedelu, Grameni (82. Casap), Borza (71. Boli) – Alibec, Muntean (71. Morar), Sali (55. Mazilu)  Rezerve: Buzbuchi – Baravykas, Doukoure, Mateus.  Antrenor: Gheorghe Hagi

 

Arbitri: Central: Kovacs Szabolcs (Carei) / Asistenți: Ciprian Danșa (Satu Mare), Adrian Popescu (Craiova) / Oficial 4: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe) / VAR: Cătălin Popa (Pitești), Gabriel Stroe (Pitești)

 

Observatori: FRF (arbitraj): Ioan Onicaș (Zalău) / LPF (joc): Romulus Gabor (Hunedoara).