România se menține pe locul 1 la numărul deceselor cauzate de accidente rutiere în Uniunea Europeană

Data publicare: Joi, 23 Februarie, 2023 Total: 701 accesari

România se menține pe locul 1 la numărul deceselor cauzate de accidente rutiere în Uniunea Europeană

Datele preliminare publicate de Comisia Europeană arată că România rămâne pe primul loc la rata mortalității în accidente rutiere din UE. În 2022, țara noastră a înregistrat 86 de decese cauzate de accidente rutiere la un milion de locuitori.

 

Anul trecut, circa 20.600 de persoane și-au pierdut viața în urma unui accident rutier, în Uniunea Europeană, arată datele preliminare publicate de Comisia Europeană.

 

Țara noastră a înregistrat, din nou, un record negativ. Cu 86 de decese, cauzate de accidente rutiere, la un milion de locuitori, România rămâne pe primul loc la rata mortalității în accidente rutiere din UE.

 

Suntem urmați de Bulgaria, cu 78 de decese și Croația cu 71. La capătul celălalt al topului regăsim țări ca Suedia (21 de decese), Danemarca (26) și Irlanda (31). Media UE a fost de 46 de decese la un milion de locuitori.

 

Așa cum era de așteptat, 52% din decesele cauzate de accidente rutiere au avut loc pe drumurile rurale. 39% au fost în mediul urban, iar 9% pe autostrăzi.

 

Șoferii și pasagerii autoturismelor au reprezentat 45% din totalul deceselor cauzate de accidente rutiere. 18% sunt trecute în dreptul pietonilor, 19% în dreptul utilizatorilor de motociclete și mopede, iar 9% în dreptul bicicliștilor.

 

sursa: automarket.ro
foto: arhivă