Ziua în care ar fi bine să vă vedeți de lungul nasului. 23 februarie – Ziua lui Pinocchio

Data publicare: Joi, 23 Februarie, 2023 Total: 893 accesari

Ziua în care ar fi bine să vă vedeți de lungul nasului. 23 februarie – Ziua lui Pinocchio

Ziua lui Pinocchio este sărbătorită în fiecare an pe 23 februarie, marcând aniversarea lansării filmului Disney cu același nume, în 1940. "Pinocchio" al lui Disney a devenit o senzație globală și datorită familiarizării cu povestea sa ivită în Europa. S-a bazat pe cartea italiană din 1883, "Aventurile lui Pinocchio", scrisă de Carlo Collodi.

 

A fost cel de-al doilea film animat de lung metraj al studioului Disney, după "Albă ca zăpadă și cei șapte pitici".

 

"Aventurile lui Pinocchio" au fost publicate inițial într-un format de serial (foieleton) sub numele de "Povestea unei păpuși", într-un magazin italian, începând cu 7 iulie 1881. Popularitatea serialului a condus la adunarea laolaltă a tuturor episoadelor și publicarea acestora ca un roman, în 1883. De atunci, întâmplările și poznele lui Pinocchio au ajuns să fie adânc impregante în mintea colectivă culturală. Cartea este considerată acum una de referință în literatura pentru copii.                 

 

"Pinocchio" lui Disney a fost cea de-a treia încercare de a se adopta povestea păpușii din lemn pentru marele ecran. Filmul lui Walt urmărește personajul titular, Pinocchio, care a fost sculptat din lemn și adus la viață de un tâmplar italian pe nume Geppetto. 

 

De-a lungul peliculei, Pinocchio încearcă să devină un băiat adevărat prin dovedirea vitejiei, sincerității și lipsei sale de egoism. În această tentativă, el întâlnește multe personaje negative, având, totuși, parte de călăuzirea benefică a greierului Jiminy. Filmul lui Disney abordează teme ale moralității, conformării sociale, disciplinei în creșterea copiilor. pjk

 

Filmul a fost întâmpinat foarte favorabil după apariția sa. A câștigat două Premii Oscar, unul pentru Cel Mai Bun Cântec Original și unul pentru cel Mai Original Aranjament Muzical. 

 

sursa: diane.ro