Investiții spectaculoase în stațiunea turistică Ghioroc

Data publicare: Miercuri, 15 Februarie, 2023 Total: 1184 accesari

Investiții spectaculoase în stațiunea turistică Ghioroc

Ghiorocul a devenit una dintre cele mai atractive stațiuni pentru tineri din țară, ca urmare a parteneriatului dintre administrația locală și Consiliul Județean Arad. Cu zeci de mii de turiști în sezonul estival, investițiile nu se rezumă însă doar la dezvoltarea turistică a comunei.

 

Construirea unui cămin cultural, a unui bazin de înot și a unei săli de sport cu tribună de 180 de locuri, asfaltări de străzi și eficientizarea energetică a sediului primăriei sunt noile proiecte care completează realizările de la Ghioroc.

 

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a declarat: „Îl felicit pe primarul Corneliu Popi-Morodan pentru că investește în toate domeniile, mai ales că în ultimii ani ne-am obişnuit să vorbim despre Ghioroc ca despre o staţiune turistică. Consiliul Județean cofinanțează proiecte locale, atât cele de interes turistic, cât și proiecte de infrastructură”.

 

Primarul Corneliu Popi-Morodan, aflat în aceste zile la București pentru semnarea contractelor de finanțare, a oferit detalii despre noile investiții în comună: „Proiectul de eficientizare energetică a sediului primăriei a fost aprobat pentru finanțare pe PNRR (C10) și am semnat contractul, urmând să începem de îndată studiul de fezabilitate,  proiectarea și obținerea avizelor pentru autorizația de construire. Are finanțare nerambursabilă din fonduri europene și, în principal, cuprinde lucrări de eficiență energetică. Vor fi instalate panouri solare pe tot acoperișul primăriei pentru a reduce cheltuielile cu energia electrică, iar banii economisiți vor fi direcționați spre alte investiții. Proiectul vizează și izolația termică, instalația electrică, instalația de încălzire și reparații.  

 

Am avansat și cu proiectul de construire a unui cămin cultural la Ghioroc, între dispensar și școală, pe finanțarea de la Compania Națională de Investiții. Se fac ultimele verificări ale dosarului, urmând să intre în comisia tehnico-economică.

 

O altă investiție importantă la Ghioroc este construirea unui bazin de înot. Am finalizat documentațiile și urmează să redepunem tot la Compania Națională de Investiții acest proiect. Avem toată documentația și așteptăm să intrăm în comisie.

 

De asemenea, în câteva zile vom emite autorizația de construire și așteptăm să înceapă efectiv lucrările la noua sală de sport cu tribună de 180 de locuri.

 

Alte două proiecte vizează asfaltări în comună. Am finalizat toate documentațiile, avizele, clarificările, avem autorizație de construire, așteptăm doar semnarea contractelor de finanțare și începem licitațiile. La aceste două proiecte muncim din 2018, iar în 2020 le-am câștigat, dar programul pe care am depus a fost anulat datorită sumelor mari pe care era greu ca Guvernul României să le suporte. Acum pe noul program așteptăm doar semnarea contractelor de finanțare.

 

Sunt investiții importante, așteptate de locuitorii comunei noastre și mă bucur că am intrat cu acestea în linie dreaptă!”.