Ziua în care televizorul se odihnește. 13 februarie - Ziua Mondială a Radioului

Data publicare: Luni, 13 Februarie, 2023 Total: 661 accesari

Ziua în care televizorul se odihnește. 13 februarie - Ziua Mondială a Radioului

Ziua mondială a radioului este marcată, anual, la data de 13 februarie și a fost proclamată în 3 noiembrie 2011, în cadrul celei de-a 36-a Conferințe generale a UNESCO.

 

Comitetul executiv al UNESCO a recomandat Conferinţei Generale proclamarea Zilei mondiale a radioului, pe baza unui studiu de fezabilitate realizat de UNESCO, în urma unei propuneri venite din partea Spaniei.

 

La 14 ianuarie 2013, în cadrul celei de-a 67-a sesiuni, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a recunoscut în mod oficial proclamarea UNESCO a Zilei mondiale a radioului, la 13 februarie, reprezentând data la care în 1936 a fost înfiinţat postul de radio al Nţiunilor Unite.

 

Ziua mondială a radioului este marcată pentru a promova cooperarea internaţională între radiodifuzori, dar şi pentru a încuraja accesul la informaţie prin intermediul posturilor de radio de pe întreg globul.

 

Radioul poate oferi mijloacele necesare pentru schimbare, fiind un vector de coeziune, educaţie şi cultură. El reuneşte oameni şi comunităţi din toate mediile şi promovează un dialog pozitiv în susţinerea schimbării.

 

Sursa:Facebook