Aradul are proiecte aprobate prin PNRR de peste 100 de milioane de euro

Data publicare: Sambata, 11 Februarie, 2023 Total: 538 accesari

Aradul are proiecte aprobate prin PNRR de peste 100 de milioane de euro

Viceprimarul Lazăr Faur a prezentat într-o conferință de presă susținută la sediul PNL stadiul fondurilor europene accesate pentru educație.

 

„Încep cu o veste bună. Am calculat de curând care sunt fondurile aprobate prin PNRR pentru Arad, am trecut de 100 de milioane de euro aprobate pentru Arad!”, a spus acesta.

 

Din această sumă, aproape 13 milioane de euro sunt destinate imobilelor școlare.

 

„Anul trecut ne-am concentrat pe depunerea de proiecte, acum vedem rezultatele. În 2023 se deschid primele apeluri pe POR, un moment care apare odată la 7 ani, este o prioritate să atragem cât mai mulți bani europeni”, a continuat viceprimarul Faur.

 

Prin PNRR, Aradul a obținut finanțare pentru aproximativ jumătate din fondurile solicitate, evaluarea unor solicitări continuă și vor fi aprobate și alte proiecte. 

 

Ultimele proiecte se referă la infrastructura școlară, urmează semnarea contractelor: Colegiul de Artă Sabin Drăgoi (2,7 milioane de euro), Liceul cu Program Sportiv (1,9 milioane de euro) și Liceul Național de Informatică (1,6 milioane de euro). Aceste școli se adaugă la celelalte deja aprobate, Colegiul Național Vasile Goldiș (2,8 milioane de euro), Liceul Teoretic Adam Muller Guttenbrun (1,7 milioane de euro), și Școala Gimnazială Caius Iacob (2,2 milioane de euro). Lazăr Faur a spus că se lucrează în prezent la depunerea unui proiect pentru dotarea școlilor cu aparatură digitală și mobilier, în această perioadă se realizează lista dotărilor.