Mihai Fifor : Este deplorabil că „dreapta” apără supraprofiturile gigantice făcute de marile companii, pe seama și în detrimentul oamenilor, al salariaților și al pensionarilor

Data publicare: Miercuri, 08 Februarie, 2023 Total: 417 accesari

Mihai Fifor : Este deplorabil că „dreapta” apără supraprofiturile gigantice făcute de marile companii, pe seama și în detrimentul oamenilor, al salariaților și al pensionarilor

„Sunt mari companii care au profitat din plin de contextul actual, care plătesc un impozit pe un profit diminuat artificial, prin inginerii fiscale, care nu reprezintă nici măcar 1% din cifra lor de afaceri.Dacă sute de mii de IMM-uri, dar și mari companii românești pot plăti cel puțin 1% din cifra lor de afaceri ca impozit, cu siguranță că și marile companii, cu peste 100 de milioane de euro cifra de afaceri, o pot face.

 

În fond, această taxa de solidaritate nu este doar necesară, ci și etică!

Combate concurența neloială dintre companiile corecte și cele care-și „optimizează” fiscal câștigurile. 

În perioade de crize, este necesară susținerea nivelului de trai și a puterii de cumpărare.

Nu putem concepe o societate în care oamenii să fie abandonați, să ajungă să moară de foame!

 

Unde vor merge banii din taxa de solidaritate?

 

-Vor susține creșterea veniturilor salariaților! Munca trebuie plătită corect! Altfel oamenii pleacă din țară. Deja e din ce în ce mai greu pentru antreprenori să găsească forță de muncă bine calificată. 

 

-Vor susține educația!

 

Societatea este datoare să ofere o șansă reală fiecărui copil. Abandonul școlar, din cauza sărăciei, a atins cote alarmante.

 

-Vor susține sănătatea!

Fiecare român trebuie să aibă acces gratuit la serviciile esențiale de asistență medicală.

 

Prin urmare, NU EXISTĂ NICIUN TEMEI pentru acuzațiile că taxa de solidaritate, susținută de PSD, ar fi o povară de nesuportat, care ar frâna investițiile și ar duce la concedieri și la creșteri de prețuri! Dacă taxa de solidaritate a fost bună și se aplică în Uniunea Europeană poate funcționa și în România. Este absolut suportabilă. Sute de mii de companii românești plătesc 1% pe cifra de afaceri fără probleme și fără să crească prețurile!.”,  spune președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.

 

Biroul de Presă al PSD Arad