Sistem pilot pentru cântărirea din mers a autocamioanelor în Vama Nădlac 2

Data publicare: Vineri, 03 Februarie, 2023 Total: 678 accesari

Sistem pilot pentru cântărirea din mers a autocamioanelor în Vama Nădlac 2

Sistemul de preselecție a autocamioanelor în funcție de greutate va intra în funcțiune de vineri, 3 februarie, (ora 11.00), pe sensul de ieșire din România.

 

Timp de 30 de zile acest sistem se va afla în perioada de calibrare și de îmbunătățire a algoritmilor de selectare.

 

În momentul în care acest sistem va fi complet operațional se estimează o reducere cu aproximativ 20% a timpilor controalelor specifice efectuate de CNAIR în acest punct de frontieră.

 

Sistemul constă în preselectarea traficului și dirijarea acestuia pe o bandă deschisă suplimentar în ACI Nădlac 2 sensul de ieșire din țară, ca urmare a determinării greutăților autocamioanelor în trafic cu ajutorul unor senzori care determină greutatea acestora. Senzorii sunt amplasați în două puncte diferite pe autostrada A1 sensul de mers Arad-Nădlac (calea 1).

 

Sistemul de cântărire a greutății din mers reprezintă prima fază a unui proiect prin care se dorește scurtarea timpilor necesari controalelor specifice CNAIR în frontieră.

 

În următoarea fază urmează implementarea unui sistem de verificare automată a rovinietei.

 

Sistemul vizează scurtarea timpilor de așteptare în frontieră pentru controalele care țin strict de CNAIR și nu de alte autorități.