Relocări de fonduri la Sintea Mare, Zimandu Nou și Bocsig pentru asfaltări, apă-canal și siguranța publică

Data publicare: Joi, 02 Februarie, 2023 Total: 685 accesari

Relocări de fonduri la Sintea Mare, Zimandu Nou și Bocsig pentru asfaltări, apă-canal și siguranța publică

În ședința de marți, 31 ianuarie, consilierii județeni au aprobat mutarea unor fonduri de la un obiectiv de investiții la altul, în urma solicitărilor venite din partea a două primării: Sintea Mare și Bocsig. Fondurile provin din cota de 6% din impozitul pe venit, aflat la dispoziția Consiliului Județean.

 

„Anual, Consiliul Județean contribuie cu sume însemnate la finanțarea investițiilor din comunele și orașele din județ. Aceste sume sunt acordate în funcție de solicitări, pentru că primarii și paratele tehnice știu cel mai bine care sunt cerințele comunităților. Am alocat și în acest an circa 30 de milioane de lei, dar am păstrat și un fond de rezervă, de circa 9 milioane, pentru cofinanțări ulterioare. Vin proiecte mari în acest an, care necesită cofinanțare, iar unele comunități mai mici nu vor putea să acceseze aceste proiecte pentru că nu au de unde să asigure cota proprie de cofinanțare”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

 

La Sintea Mare, administrația locală dorește mutarea sumei de 200.000 de lei, de la înființare canalizare apă uzată în localitățile Țipar și Adea către un nou obiectiv de investiții: reabilitarea drumului comunal Sintea Mare-Adea-DN 79. De asemenea, de la reabilitarea Școlii Generale de la Țipar se solicită diminuarea sumei de 110.000 lei și redirecționarea acesteia către nou obiectiv de investiții „Camere de supraveghere pentru școli și străzi”.

 

La Bocsig, s-a propus o nouă investiție, reabilitarea unei străzi în localitate, suma fiind de 348.000 de lei. Fondurile sunt realocate de la alte două investiții – modernizarea unei străzi în localitatea Mânerău și, respectiv, asfaltarea căii de acces spre locul de agrement „Dealul Viilor”.

 

Administrația comunei Zimandu Nou a solicitat relocarea sumei de 230.000 lei, de la Înființare rețea canalizare menajeră localitatea Zimand Cuz și extinderere rețea canalizare Zimandu Nou către un alt obiectiv: Aducțiune apă Livada-Zimandcuz.