Cod Galben meteo pentru zona de munte a județului Arad

Data publicare: Miercuri, 01 Februarie, 2023 Total: 668 accesari

Cod Galben meteo pentru zona de munte a județului Arad

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică Cod Galben, valabilă în perioada 01 februarie 2023, ora 10:00 - 03 februarie 2023, ora 10.00, care vizează zona de munte a județului Arad.

 

Fenomenele vizate sunt:

 

Va ninge temporar la munte, însemnat cantitativ îndeosebi în zona Carpaților Occidentali și în cea din jumătatea de nord a Carpaților Orientali, unde prin acumulare vor fi cantități de precipitații de peste 30…40 l/mp și se va depune strat consistent de zăpadă.

 

Vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h, iar la peste 1700 m, temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h, va fi viscol și vizibilitatea scăzută.

 

Intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…65 km/h, pe parcursul zilelor de miercuri (1 februarie) și joi (2 februarie), local și temporar.

 

În acest sens, pompierii arădeni vă recomandă:

 

-Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

 

-Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

 

-Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

 

-Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

 

-Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.