Viața de zi cu zi prin ochii unui taximetrist. "S-a scumpit energia"

Data publicare: Miercuri, 01 Februarie, 2023 Total: 1546 accesari

Viața de zi cu zi prin ochii unui taximetrist. "S-a scumpit energia"

Dezamăgit de scumpirea vieții, de creșterea galopantă a costului existenței noastre, domnul ce tocmai se urcă în mașină se lasă cufundat în gânduri. "S-a scumpit energia"- oftează el. Încercând să-i inoculez o bună-dispoziție îl întreb: "care dintre ele?". Surprins adaugă: "Mai este și alta?"

 

În loc să căutăm la nesfârșit motivele scumpirii, învârtindu-ne de multe ori în identificarea profitorilor , ar trebui să discernem latura practică pentru care ne putem arăta recunoștința. Recunoștința pentru ce? Pentru vigoarea de care ne bucurăm. Această vitalitate ne conduce mișcările, preocupările, obiectivele..

 

Energia vieții ar reprezenta suma dintre dorința de a executa o muncă și mijloacele pe care le avem pentru dobândirea unui scop în raport cu timpul stabilit. Vigoarea organismului uman se întreține astfel când știm bine pentru ce ne cheltuim experiența în perioada alocată.

 

Cu ce ne alimentăm propria forță ?      

     

Motivația cu care începem o activitate constituie arderea ce întreține angrenajul deplasării spre țelul ales. Însă, pentru a dezvolta în noi principiul perpetuării sarcinilor încredințate se cere o instruire adecvată.  Odată  echipați complet, vom construi etapele proiectului nostru.

 

Odată ce cauza robusteței s-a stabilit avem nevoie de un plan, o strategie. Graficul încadrat în reperele bugetului disponibil și dus la îndeplinire de un personal calificat va conduce la un succes notabil. Așadar , în realitate energia de care vorbim nu se plătește , ci se investește. Ea nu s-a scumpit, ci a servit unui scop comun.

 

După ce ne amintește că imensitatea cristalelor, care împodobesc nenumărate brățări spiralate agățate cu grija unui bijutier în îndepărtatul neant, se ordonează cu precizie , un bărbat ce a trăit în Orientul apropiat a scris cândva și motivul:”Datorită marii lui energii dinamice și puterii sale impresionante, niciuna nu lipsește.”

 

Înainte de a coborî din mașină îi șoptesc: sunteți un exemplu pentru conștiinciozitate . Vă plătiți factura indiferent de costuri. Însă, ce ziceți? Îi suntem datori cuiva pentru propria impetuozitate?

 

Text: Stelian Deaconu – taximetrist