Sediu pentru ADR Vest în Arad. Iustin Cionca: „Continuăm parteneriatul strategic cu Agenția de Dezvoltare Regională Vest”

Data publicare: Miercuri, 01 Februarie, 2023 Total: 463 accesari

Sediu pentru ADR Vest în Arad. Iustin Cionca: „Continuăm parteneriatul strategic cu Agenția de Dezvoltare Regională Vest”

Consiliul Județean Arad pune la dispoziția Agenției de Dezvoltare Regională Vest un sediu, care va funcționa în continuare ca birou al Agenției în județul Arad. Sediul este situat în sediul Consiliului Județean de pe Bulevardul Revoluției nr. 81, în clădirea care găzduiește și Sala Marii Uniri. Spațiul are 91,5 m.p.

 

Vă reamintim că Agenția de Dezvoltare Regională Vest este unul dintre partenerii strategici ai Consiliului Județean Arad în obținerea finanțărilor europene și implementarea proiectelor. Prin ADR, Consiliul Județean a finanțat Drumul Vinului în Podgoria Miniș-Măderat, extinderea Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean, a dotat Ambulatorul din Spital cu șapte echipamente medicale noi, a modernizat 110 km de drumuri județene în ultimii ani (Arad-Horia-Șiria-Pâncota, Pâncota-Târnova-Buteni, Sâmpetru German-limită județ Timiș, Pâncota-Seleuș, Nădab-Seleuș, Dorobanți-Macea, Pecica-Turni, Nădlac-Peregu Mare). În următorul ciclu financiar, tot prin Agenția de Dezvoltare Regională Vest, Consiliul Județean va moderniza 74 km de drumuri în nordul județului Arad, respectiv Șicula-Gurba-Cermei, Cermei-Vasile Goldiș-Beliu, Șepreuș-Cermei, Cermei-Berechiu-limită județ Bihor, Mișca-Vânători-Apateu-Berechiu.

 

„În acest spațiu își va desfășura activitatea o parte a aparatului tehnic al Agenției. Eu susțin descentralizarea, luării deciziilor cât mai aproape de cetățean, iar acest birou teritorial, care va activa în Arad, va lucra mai bine cu administrațiile din Arad. Chiar luni vom avea o ședință cu primarii de oraș din județ și cu ADR, la Consiliul Județean. Cel mai important instrument de finanțare a proiectelor este cel al fondurilor europene, iar Agenția de Dezvoltare Regională este motorul acestor finanțări. Este important și faptul că, urmare a descentralizării, ADR Vest va aloca direct 1,1 miliarde euro, fără filtrul Bucureștiului, pentru proiectele de dezvoltare locală, în premieră națională”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

 

Durata contractului de dare în folosință gratuită este de 10 ani, cu posibilitatea de prelungire a acestuia, cu acordul părților.