Teren pentru o creșă mică în cartierul Micălaca

Data publicare: Marti, 31 Ianuarie, 2023 Total: 591 accesari

Teren pentru o creșă mică în cartierul Micălaca

Consilierii locali, convocați în ședința ordinară a lunii ianuarie, au aprobat  în unanimitate,  proiectul referitor la predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” – S.A. a terenului în suprafață de 15.921 mp pe durata construirii obiectivului de investiție „Proiect tip – Construire creșă mică”  Noua creșă va fi ridicată în cartierul Micălaca, pe str. Voinicilor, Nr. 1/24.

Mergem înainte cu proiectul pentru creșe. A fost nevoie să depunem câteva documente suplimentare pentru care era necesară aprobarea Consiliului Local. Cred că este un lucru important având în vedere necesitatea unei asemenea investiții în care contribuția municipalității este de a pune la dispoziție terenul unde CNI urmează să construiască această creșă. Cred că este o vestă bună și ne vom bucura cu toții când vor fi funcționale cele două creșe din municipiu.”, a declarat primarul Călin Bibarț, la finele ședinței de Consiliu.

Noua creșă  va deservi maximum 40 de copii (4 grupe). Fiecare clădire va fi  organizată în 3 nuclee funcționale: zona administrativă, zona destinată copiilor și zona spațiilor tehnico - gospodărești. Creșa va avea un număr total de dormitoare egal cu numărul de grupe, camere de joacă, vestiare și grupuri sanitare, spații pentru luat masa, dar și cabinet medical.

Prin Compania Națională de Investiții se vor realiza procedurile de achiziție publică, se contractează lucrările de execuție, iar după finalizarea acestora, obiectivul de investiții va fi predat Municipiului Arad.