O seară cu muzică de orgă la Filarmonica din Arad

Data publicare: Marti, 31 Ianuarie, 2023 Total: 718 accesari

O seară cu muzică de orgă la Filarmonica din Arad

O melodie de o frumusețe obsedantă constituie piatra de temelie a uneia dintre cele mai celebre partituri ale muzicii clasice, Adagio în sol minor pentru orgă și orchestră de coarde, un ópus atribuit compozitorului venețian din secolul al XVIII-lea, Tomaso Albinoni, însă compus în mare parte de către cercetătorul și expertul în Albinoni, din secolul XX, Remo Giazotto.

 

O introducere perfectă pentru o seară cu muzică de orgă, al cărei centru de greutate îl constituie Concertul nr. 1 pentru orgă de Joseph Rheinberger, o premieră absolută în repertoriul Filarmonicii, rezervată remarcabilului Eduard Antal, pentru prima sa revenire la Arad, în 2023. Un ópus romantic fascinant, livrat în vocabularul muzical al sfârșitului de secol XIX, structuri care amintesc de Felix Mendelssohn Bartholdy, dar și de disciplina contrapunctică, ce descinde din tradiția lui Johann Sebastian Bach, fac ca această nouă audiție să fie una dintre cele mai agreabile și promițătoare!

 

Primul concert de februarie se încheie însă sub semnul muzicii lui Piotr Ilici Ceaikovski, prin splendida Serenadă pentru orchestră de coarde, o partitură inspirată deopotrivă de fascinația pentru Mozart, pentru valsul vienez al secolului al XIX-lea, pentru meditația cvasireligioasa a elegiei și temele populare rusești.

 

Vă așteptăm în seara de 2 februarie 2023, la ora 19.00, la o nouă întâlnire cu capodopere, la un concert care îl readuce la pupitrul ansamblului orchestrei de coarde pe Daniel Manasi!

 

BILETELE pot fi achiziționate online, de pe site-ul

 

https://www.bilete.ro/.../concert-simfonic-daniel-manasi.../

sau de la casieria Filarmonicii în timpul programului anunțat:

Luni:09:00 - 13:00,

Marți 09:00 - 13:00,

Miercuri 12:00 - 16:00,

Joi 09:00 - 13:00; 17:00 - 18:45,

în zi de concert 09:00 - 13:00 și 17:00 - 18:45.