A fost semnat planul de acțiuni pentru anul 2023 dintre ANRE din România și ANRE din Republica Moldova

Data publicare: Luni, 30 Ianuarie, 2023 Total: 513 accesari

A fost semnat planul de acțiuni pentru anul 2023 dintre ANRE din România și ANRE din Republica Moldova

În perioada 26-28 ianuarie 2023, o delegație oficială a Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, condusă de președintele Dumitru Chiriță, a efectuat o vizită de lucru la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova de la Chișinău.

 

În cadrul vizitei, Dumitru Chiriță, președinte, și Veaceslav Untila, director general, au semnat Planul de acțiuni pentru anul 2023 dintre cele două instituții în conformitate cu Programul de Cooperare și Asistență, semnat la 26 septembrie 2019.

 

În acest context, în perioada februarie-decembrie 2023 vor fi organizate vizite reciproce de lucru și ședințe online cu specialiștii din cadrul autorităților de reglementare. Subiectele întâlnirilor vor viza, în principal, aspecte care țin de monitorizarea și raportarea calității serviciilor de transport și de distribuție a energiei electrice și a gazelor naturale prestate de operatorii de sistem precum și de schimbul de informații privind publicarea informațiilor privilegiate și a interdicției manipulării pieței de energie.

 

Planul de acțiuni va contribui la dinamizarea schimbului de informații și consultări pe subiecte ce țin de implementarea acquis-ului comunitar al Uniunii Europene de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova, precum și preluarea celor mai bune practici de reglementare.