Polițiștii locali din Arad au pus gând rău noroiului de pe strada 6 Vânători

Data publicare: Vineri, 27 Ianuarie, 2023 Total: 681 accesari

Polițiștii locali din Arad au pus gând rău noroiului de pe strada 6 Vânători

În urma numeroaselor sesizări formulate prin dispeceratul Poliției Locale, precum și prin email și ghișeul online, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția locală Arad monitorizează arealul străzii 6 Vânători, pentru reglementarea ieșirii în mod corespunzător a vehiculelor din șantierul în care sunt executate lucrări în vederea construirii unui complex comercial.

 

Acest control sistematic a devenit o necesitate, după ce firma responsabilă de curățarea carosabilului nu și-a îndeplinit în mod corespunzător obligația de a curăța stratul gros de noroi așternut de autocamioane. Acțiunile desfășurate în ultima perioadă au probat faptul că se impune organizarea spălării vehiculelor la părăsirea șantierului și chiar curățarea repetată a carosabilului, în timpul programului de lucru.

 

Pentru a determina o astfel de conformare la nevoia comunității de a beneficia de trafic rutier sigur și civilizat, Direcția Generală Poliția Locală continuă seria amenzilor aplicate pentru încălcarea în repetate rânduri a prevederilor HCLM nr. 162/2006 privind gospodărirea municipiului.

 

Astfel, în data de 25 ianuarie, polițistii locali de la Biroul Protecția Mediului au aplicat constructorului o amendă de 1.000 lei, pentru faptul că nu a luat măsuri de curățare a vehiculelor la părăsirea zonei de șantier și intrarea pe domeniul public.

 

Alte 2 sancțiuni, însumând 1.700 de lei, au fost aplicate de echipaje ale Serviciului de Ordine Publică și Circulație 1, de data aceasta firmei transportatoare. Aceasta a dotat mijloacele de transport cu rezervoare de apă pentru curățarea roților la ieșirea din șantier, dar nu s-a asigurat de instruirea personalul asupra realizării eficace a operațiunii respective. Abia după aplicarea măsurilor sancționatorii, polițiștii locali rămași la fața locului, pentru monitorizarea zonei, au constatat umplerea cu apă a rezervoarelor betonierelor.

 

Conform art.6, pct.6 din HCLM 162/2006 ”instituțiile publice, agenții economici, celelalte persoane juridice sunt obligate să asigure curățarea mijloacelor de transport și a utilajelor la intrarea acestora pe drumurile publice din șantiere, zone agricole, etc., utilizând orice mijloc propriu prin care se îndepărtează noroiul de pe anvelope în așa fel încât acesta să nu fie împrăștiat pe carosabil”.