Lipsa de personal, provocarea anului 2023 pentru firmele arădene. Producătorul de componente auto Aptiv angajează 200 de oameni pentru fabrica din Ineu

Data publicare: Marti, 24 Ianuarie, 2023 Total: 2526 accesari

Lipsa de personal, provocarea anului 2023 pentru firmele arădene. Producătorul de componente auto Aptiv angajează 200 de oameni pentru fabrica din Ineu

Producătorul de componente auto Aptiv Tech­nology Services & Solutions, fost Delphi Packard Ro­mânia, are disponibile în prezent 200 de locuri de muncă pentru confec­ţio­neri cablaje auto la fabrica din loca­lita­tea Ineu, judeţul Arad, potrivit site-u­lui Agenţiei Jude­ţene pentru Ocupa­rea Forţei de Mun­că (AJOFM) Arad.

 

Compania Aptiv Technology Servi­ces & Solu­tions, cu sediul în localitatea Sânicolau Mare, ju­deţul Timiş, a ajuns în 2021 la un număr mediu de 4.514 an­ga­jaţi, conform da­te­lor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor.

 

Aptiv a finalizat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 1,58 miliarde de lei şi cu un profit net de 23,2 milioane de lei conform datelor publice.

 

Aptiv, care produce componente auto şi oferă tehno­logie pentru automobile autonome, a fost cunoscută anterior sub numele de Delphi Automotive, divizându-se în 2017 în Aptiv şi Delphi Technologies. Fabricile companiei Aptiv Technology Services & Solutions din Sânnicolau Mare şi Ineu produc sisteme electrice, electronice de distribuţie.

 

Produsele includ cablaje pentru caroserii, interioare şi uşi, precum şi cablaje mici. Compania a mai avut o fabrică în oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, unde producea sisteme de distribuţie electrică şi electronică, cu aproximativ 700 de angajaţi, pe care a închis-o în 2018 din cauza lipsei de personal.

 

Sursa: produsinardeal.ro