Mulțime de infracțiuni rutiere în prima parte a minivacanței prilejuită de sărbătoarea Micii Uniri

Data publicare: Luni, 23 Ianuarie, 2023 Total: 429 accesari

Mulțime de infracțiuni rutiere în prima parte a minivacanței 
prilejuită de sărbătoarea Micii Uniri

În perioada 20-21 ianuarie, polițiștii arădeni au desfășurat mai multe acțiuni, pe șoselele din municipiul și județul Arad, pentru impunerea disciplinei în trafic și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

 

Astfel, în seara zilei de 20 ianuarie, un bărbat de 51 de ani, din Lipova, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din localitate, fiind sub influența alcoolului. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1,03 mg./l. alcool pur în aerul expirat, bărbatul refuzând recoltarea de probe biologice. Pe numele său a fost întocmit dosar penal în acest sens.

 

În seara zilei de 21 ianuarie, un arădean, de 52 de ani, a fost depistat de polițiștii Biroului de Ordine Publică, în timp ce conducea un autoturism pe strada Poetului, din municipiu. Testarea acestuia cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 1,46 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

 

În Sebiș, în seara aceleiași zile, un bărbat de 38 de ani, din localitate, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, având o îmbibație alcoolică de 0.65 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

 

Conform procedurii, în cele două cauze s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 

Cu dreptul de a conduce suspendat, a fost depistat, de polițiștii Secției 8 Rurală Săvârșin, un tânăr de 25 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 7.

 

Pe raza localității Mâsca, a fost oprit pentru control un ansamblu auto cu remorcă, încărcat cu lemne, condus de un bărbat de 46 de ani, din Arad. În urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus. Totodată, bărbatul nu a putut prezenta avizul de însoțire și documentul de proveniență a lemnelor, în acest sens, fiind sancționat cu amendă în valoare de 5.000 de lei, materialul lemnos fiind ridicat în vederea confiscării, urmând fi măsurat și evaluat.

 

Pentru încălcarea legislației rutiere, în toate cazurile au fost întocmite dosare de cercetare penală.