Jos mâinile de pe tastatură. 23 ianuarie - Ziua Internațională a Scrisului de Mână

Data publicare: Luni, 23 Ianuarie, 2023 Total: 429 accesari

Jos mâinile de pe tastatură. 23 ianuarie - Ziua Internațională a Scrisului de Mână

23 ianuarie este Ziua Internationala a Scrisului de Mana (Handwriting Day), sau Ziua Semnaturii.

 

Sarbatoarea coincide cu ziua de nastere a lui John Hancock. Acesta a devenit foarte cunoscut pentru semnatura sa extrem de lizibila si stilistic aparte de pe Declarația de Independența a Statelor Unite ale Americii.

 

Aceasta zi a fost instituita cu scopul de a ne aminti de frumusetea si unicitatea scrisului de mana si de necesitatea folosirii semnaturii de mana, deja o raritate in epoca IT, cand aproape nu mai avem nevoie de creion si foaie de hartie.

 

Istoria evolutiei scrisului de mana este de mii de ani, perioada in care oamenii au incercat sa stabileasca caracterul unei persoane dupa scrisul de mana al acesteia.

 

Oamenii de stiinta moderni au stabilit sapte caracteristici principale ale scrisului de mana, dupa care poate fi creat profilul unui om. Acestea sunt: marimea literelor, forma si inclinarea lor, direcția scrisului de mana, presiunea si viteza scrisului, precum si forma liniei de baza a randurilor.

 

Grafologii considera ca intre scrisul de mana si caracteristicile acestuia exista cu siguranta o legatura, deoarece creierul uman „conduce” in mod subconstient scrisul de mana.

 

Scrisul de mana este considerat astazi o chestiune desueta, pastrand doar o valoare sentimentala. Riscul ca, in viitorul apropiat, scrisul de mana sa ramana doar istorie, devine din ce in ce mai evident.

 

Nevoia de relationare rapida, succinta, uneori cu mai multe persoane deodata, da dependenta de tastatura, iar tehnologia satisface pe deplin cerințele actuale. (Doxologia)

 

Sursa: Facebook / Murariu Cristian Alexandru