Polițiștii arădeni, la datorie în minivacanța prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române. Recomandările I.P.J

Data publicare: Sambata, 21 Ianuarie, 2023 Total: 415 accesari

Polițiștii arădeni, la datorie în minivacanța prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române. Recomandările I.P.J

Polițiștii de ordine publică, rutieră și de la celelate structuri vor fi în stradă în această perioadă, la evenimentele specifice și lăcașele de cult, pentru a preveni orice eveniment care ar putea perturba ordinea și liniștea publică, precum și pe șosele, pentru fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor rutiere.

 

I.P.J. Arad vă recomandă:

 

-Nu comunicați date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă, în convorbirile cu alte persoane sau pe rețele de socializare. Atunci când sunteți plecați, nu lăsați deschise geamuri, terase sau balcoane care ar putea facilita accesul în locuință.

 

-La cumpărături, evitați, pe cât posibil, să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani. Doamnelor le recomandăm să fie atente la genţi/poşete, iar domnilor să păstreze  portofelul în buzunarul interior de la piept al hainei.

 

-Nu lăsați poșete, portmonee, telefoane sau alte bunuri de valoare în cărucioarele de cumpărături, dacă nu le suprevegheați permanent.

 

-Folosiți locurile de parcare special amenajate și nu lăsați în vehicul, la vedere, bunuri de valoare, documente personale sau ale autovehiculului, chiar dacă lipsiți pentru scurt timp.

 

-Asigurați-vă că portierele s-au închis atunci când părăsiți mașina și acționați închiderea centralizată; în stațiile PECO, nu lăsați autoturismul neasigurat în timpul achitării contravalorii combustibilului.

 

-Dacă alegeți să plecați din localitate, nu porniţi obosiţi la drum, folosiţi centura de siguranţă şi, când e cazul, scaunul pentru copii. Ţineţi în maşină vestă şi triunghiuri reflectorizante, extinctor şi trusă de prim-ajutor. Interesați-vă de starea vremii din localitatea de destinație și de pe traseu.

 

-Verificaţi starea tehnică a autoturismului, echipați-vă autoturismul cu anvelope de iarnă, dacă nu ați făcut-o încă, stabiliţi cu exactitate traseul şi asiguraţi-vă că aveţi documentele obligatorii la dumneavoastră.

 

-Respectați regulile de circulație rutieră și recomandările polițiștilor.