20 ianuarie 2022 - Ziua Internațională a Acceptării

Data publicare: Vineri, 20 Ianuarie, 2023 Total: 744 accesari

20 ianuarie 2022 - Ziua Internațională a Acceptării

Ziua Internațională a Acceptării este o celebrare anuală centrată pe oamenii cu dizabilități, pe împuternicirea lor mai curând prin creșterea mândriei față de ei înșiși ca ființe umane, decât prin caritate.

 

Este o zi care îi încurajează să preia controlul asupra vieții lor, să-și urmărească cu persistență visurile, să-și afirme tot ce au mai bun în ei, indiferent de problemele lor fizice.

 

Ziua Internațională a Acceptării a fost inițiată în onoarea lui Annie Hopkins, decedată pe 20 ianuarie 2009, fondatoare a 3E Love și creatoare a simbolului internațional al Acceptării, constând dintr-un cărucior pe rotile având forma unei inimi, care a militat pentru acceptarea socială a dizabilității.

 

3E Love, adică "Embrace, Educate, Empower. Love Life" (în limba română, "Îmbrățișează-te, educă-te, împuternicește-te. Iubește viața"), este o companie, un experiment de antreprenoriat social de conștientizare, având scopul de a-i face pe oameni să accepte diversitatea și astfel să iubească viața văzând lumea dincolo de dizabilități.

 

Sursa: Facebook / Inginerie Didactică