A murit Gina Lollobrigida, legendă a cinematografiei italiene

Data publicare: Marti, 17 Ianuarie, 2023 Total: 1043 accesari

A murit Gina Lollobrigida, legendă a cinematografiei italiene

Actriţa italiană. Gina Lollobrigida, a murit la frumoasa vârstă de 95 de ani, a anunțat luni, 16 ianuarie,agenţia Ansa. Ea s-a făcut remarcată în anii 1950, fiind considerată un sex-symbol al filmului din acea perioadă.

 

În luna septembrie a anului trecut, actrița fusese internată în spital pentru o fractură la femur, și tot anul trecut a candidat, fără succes. însă, la alegerile politice pentru partidul Italia Suverană și Populară.

 

"Popularitatea are o parte frumoasă; descuie multe uşi. Însă adevărul este că nu-mi place foarte mult, pentru că îţi transformă viaţa privată într-un lucru nesemnificativ," spunea Gina Lollobrigida

 

A fost una dintre cele mai cunoscute actriţe din Italia în anii ’50 şi ’60, fiind considerată un sex-symbol al filmului din Peninsulă si descrisă drept „cea mai frumoasă femeie din lume”.

 

Gina Lollobrigida a avut roluri memorabile în filmele: „Solomon şi regina din Saba”, „Venere imperiale”, „Mai tare ca diavolul”, „Trapeze”, „Fanfan la Tulipe”, "Oraşul se apără", „Pane amore and fantasy”, „Notre-Dame de Paris”…

 

După ce a renunțat la cariera în cinematografie, s-a remarcat ca fotograf şi sculptor.