Analize medicale de rutină gratuite la Spitalul Județean Arad

Data publicare: Miercuri, 11 Ianuarie, 2023 Total: 1924 accesari

Analize medicale de rutină gratuite la Spitalul Județean Arad

Un control periodic la medicul de familie și efectuarea unor analize de rutină sunt primii pași pentru a ști că suntem sănătoși.

 

Analizele de sânge oferă medicului un tablou, de ansamblu, asupra stării generale de sănătate a pacientului.

 

Analizele medicale, uzuale, recomandate anual, cu scop preventiv cuprind: partea de biochimie: glicemia, colesterolul – lipide totale, trigliceride, colesterol LDL și HDL, transaminazele hepatice, ureea și creatinina, calcemia, magneziemia și sideremia; partea de hematologie: hemoleucograma completă – număr de leucocite diferențiate pe categorii, număr de eritrocite, hemoglobina, hematocrit, concentrația de hemoglobină, indicii eritrocitari și numărul de trombocite; respectiv examenul de urină – sediment și sumar.

 

Pentru o persoană sănătoasă, analizele de sânge sunt recomandate anual, iar în cazul în care valorile analizate au ieșit la limită, atunci, cu avizul medicului de familie/specialist, analizele trebuie repetate la un anumit interval de timp pentru prevenirea unor afecțiuni medicale.

 

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, analizele medicale, de rutină, se pot efectua zilnic – de luni până vineri, în intervalul orar: 08.00-18.00, în cadrul cabinetului de Analize Medicale funcțional în Ambulatoriul SCJU Arad, situat la parterul clădirii principale.

 

Aceste investigații se pot efectua gratuit, în cadrul contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate, pe bază de trimitere de la medicul de familie sau contra-cost, la solicitarea pacientului.

 

Pentru efectuarea analizelor medicale în cabinetul din ambulatoriu este necesară o programare, la numărul de telefon: 0733 441 686 sau on-line pe site-ul www.scjarad.ro la secțiunea „Programări la cabinetele Ambulatoriului SCJU Arad și verificare istoric medical”.