Aproape 100 de misiuni ale pompierilor arădeni în weekendul sărbătorilor de Bobotează și Sfântul Ion

Data publicare: Luni, 09 Ianuarie, 2023 Total: 580 accesari

Aproape 100 de misiuni ale pompierilor arădeni în weekendul sărbătorilor de Bobotează și Sfântul Ion

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș“ al județului Arad au gestionat în acest sfârșit de săptămână, 06 – 08 ianuarie, 96 de intervenții în situații de urgență.

 

Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 86 de solicitări.

 

Salvatorii au intervenit prompt pentru stingerea a două incendii, astfel:

 

În data de 07 ianuarie, pompierii militari ai Detașamentului Arad au acționat cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism care se afla parcat în localitatea Vladimirescu, strada 10.

 

La sosirea echipajului de intervenție incendiul care se manifesta cu degajare de fum la nivelul compartimentului motor, era stins de proprietar, pompierii acționând pentru deconectarea bornelor și stingerea focarelor ascunse.

 

În urma incendiului produs din cauza unui scurtcircuit au ars mase plastice și bordul autoturismului.

 

Tot în data de 07 ianuarie, pompierii militari ai Detașamentului Arad au acționat prompt pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o pubelă metalică pentru deșeuri menajere, în municipiul Arad, Calea Iuliu Maniu.

 

Incendiul produs din cauza unei țigări aruncate la întâmplare, se manifesta la deșeurile menajere din interiorul pubelei, pe o suprafață de aproximativ 1 mp, flăcările fiind stinse în limitele găsite.