În România ar putea fi declarată oficial epidemie de gripă. Record al îmbolnăvirilor în ultimii zece ani

Data publicare: Miercuri, 04 Ianuarie, 2023 Total: 717 accesari

În România ar putea fi declarată oficial epidemie de gripă. Record al îmbolnăvirilor în ultimii zece ani

Camerele de Garda sunt pline, iar multe doctorii au dispărut din farmacii, reclamă medicii şi pacienţii. În tot acest timp, ministrul Sănătăţii spune că situaţia este sub control şi insistă că avem medicamentele necesare.

 

Sălile de așteptare ale unităților de primiri urgențe de la majoritatea spitalelor din țară sunt pline. Înghesuiți unul în altul, copiii bolnavi așteaptă să fie consultați.

 

Este un Record al îmbolnăvirilor în ultimii zece ani. Într-o singură săptămână peste 140 de mii de persoane au fost depistate cu infecții respiratorii. Mulți dintre pacienți se plâng de faptul că tusea persistă chiar și câteva săptămâni după ce au fost bolnavi. Specialiștii atrag atenția că o persoană poate face viroză ori gripă chiar și de mai multe ori în același sezon. Iar acest lucru se poate întâmpla mai ales în cazul persoanelor nevaccinate.

 

Deşi situaţia este cât se poate de serioasă mulţi reclamă că abia găsesc tratamentele necesare pentru viroze ori gripă.

 

Prof. dr. Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății afirmă însă că "Există patru milioane de tablete la nivel național de oseltamivir, un antitermic, antiinflamtor sau antiviral poate să solicite una dintre variantele pe care le dăm spre informare."

 

România aşteaptă avizul Comisiei Europene pentru a suspenda exportul de antivirale timp de șase luni.

 

Sursa: stirileprotv.ro