Cel mai cald început de an din istoria măsurătorilor meteorologice făcute în România

Data publicare: Marti, 03 Ianuarie, 2023 Total: 436 accesari

Cel mai cald început de an din istoria  măsurătorilor meteorologice făcute în România

Primele zile ale anului 2023 au fost extrem de calde pentru această perioadă a anului, cu maxime care au trecut de 21 de grade Celsius. Temperaturile au fost cu 17-18 grade peste valorile standard ale începutului de ianuarie, fiind apropiate de cele normale pentru zilele de Paște. Noaptea, minimele nu au coborât sub 10 grade.

La miezul nopții de 31 ianuarie, exact când începea anul, era extrem de cald peste tot în țară. Nicăieri nu au scăzut temperaturile sub -1 grad, iar la Râmnicu Sărat, Piatra Neamț și Târgu Neamț erau 12 grade. La Galaţi, la ora 0.00 s-au înregistrat 7 grade Celsius.

Meteorologii anunță că s-au înregistrat cele mai ridicate temperaturi în primele zile ale anului de când se fac măsurători meteorologice în România. Pe 1 ianuarie 2023 maxima înregistrată, la Curtea de Argeș, a fost de 20,6 grade Celsius.

Data de 2 ianuarie a fost și mai caldă. La Pătârlagele s-au înregistrat 21,3 grade Celsius. Potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Facebook a organizaţiei Severe Weather Alert – România, care citează date ale Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), 2 ianuarie 2023 a fost cea mai caldă zi de ianuarie din istoria măsurătorilor la 17 staţii meteorologice.