Gazonul de pe “Francisc Neuman” a atras atenția LPF care a somat clubul să rezolve problema

Data publicare: Luni, 02 Ianuarie, 2023 Total: 1031 accesari

Gazonul de pe “Francisc Neuman” a atras atenția LPF care a somat clubul să rezolve problema

Ultimele două meciuri jucate de UTA pe arena “Francisc Neuman” au pus la grea încercare atât gazdele cât și oaspeții din cauza strării precare a gazonului, stârnind reacții atât pe rețelele de socializare cât și a comentatorilor TV, dar nu numai.

 

LPF nu a rămas impasibilă la starea gazonului de pe “Francisc Neuman”, și a luat atitudine printr-o scrisoare către clubul arădean.

 

”O sesizare cu privire la starea terenului de joc a fost recepționată de LPF din partea deținătorului de drepturi media, aspectul estetic oferit de gazon fiind unul dintre criteriile principale în transmisiunile TV ale meciurilor din Superligă, situația constatată la acest emci aducând reale prejudicii de imagine atât LPF cât și deținătorilor de drepturi media. Pentru protejarea integrității fizice a jucătorilor dar și a imaginii competiției arătăm că nu putem accepta ca meciurile din Superligă să fie disputate în condiții nesatisfăcătoare și sub standardele moderne minime în ce privește calitatea suprafeței de joc,

Vă rugăm respectuos să ne acordați suport în această direcție și să aduceți la îndeplinire toate operațiunile necesare pentru refacerea suprafaței de joc, până la reluarea, competiției, în caz contrar existând posibilitatea reanalizării îndeplinirii condițiilor de omologare a stadionului”.

 

Autoritățile locale au în plan înlocuirea gazonului cu probleme de pe arena „Francisc Neuman” în pauza competițională din vară, dar Liga Profesionistă de Fotbal dorește accelerarea procesului, și readucerea gazonului la un standard pe care-l presupune primul eșalon competițional.

 

Conducerea clubului UTA a transmis mai departe mesajul LPF-ului către firma Recons, administratorul arenei „Francisc Neuman”. Directorul societății Recons, este extrem de optimist că lucrurile vor reveni la normal, și gazonul se va prezenta într-o stare bună pentru desfășurarea meciurilor din Superligă.

 

„Suntem la curent cu scrisoare primită de clubul UTA și avem lucrurile sub control. Ne vom vedea cu toții la mijlocul lunii ianuarie pe stadion și veți vedea un gazon bun, ce va organiza meciuri de campionat în condiții optime”, a declarant  Nicolae Mehelean, directorul Recons.