Gospodarii arădeni care s-au trezit prea târziu la făcut curățenie s-au ales cu amenzi de la faimoșii polițiști locali

Data publicare: Marti, 27 Decembrie, 2022 Total: 889 accesari

Gospodarii arădeni care s-au trezit prea târziu la făcut curățenie s-au ales cu amenzi de la faimoșii polițiști locali

Prin intermediul unei postări alambicate de pe Facebook, am aflat că arădenii care și-au strâns mai târziu decît era prevăzut de autoritățile locale deșeurile vegetale s-au ales cu avertismente și mai rău, chiar și cu amenzi.

 

”Polițiștii locali cu atribuții în domeniul protecției mediului din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au verificat, în ultima lună, modul de colectare selectivă a deșeurilor rezultate din activitățile gospodărești.

 

Demersul survine după încheierea curățeniei de toamnă realizată în luna noiembrie, ulterior căreia, s-a constatat că, în cartiere precum Aurel Vlaicu, Pârneava, Gai, Micălaca, Aradul Nou, Sânicolaul Mic, o parte din locuitori continuă să depoziteze resturi vegetale pe domeniul public, preponderent în saci amplasați lângă pubelele menajere, în afara graficului de colectare stabilit în prealabil.

 

Utilizatorii serviciului de salubrizare care au procedat în această manieră, generând un dezechilibru în procesul de ridicare a gunoiului, au fost informați cu privire la obligațiile prevăzute în Regulamentul de salubrizare în domeniul colectării selective, tipul de pubele folosite, precum și obligația de urmărire a graficului de colectare, pe categorii de deșeuri.

 

În cele mai multe situații semnalate de către cetățeni sau identificate în teren s-a reușit remedierea neconcordanțelor prin dialogul cu persoanele responsabile și acordarea unui termen de soluționare, iar în situațiile în care măsurile preventive n-au avut rezultatul scontat, s-au aplicat sancțiuni contravenționale.

 

Astfel, au fost întocmite 25 procese-verbale de constatare și sancționare a contravențiilor, 17 cu avertisment scris și 8 amenzi contravenționale, însumând 7.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor HCLM nr.297/2015 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului de salubrizare a municipiului Arad”, informează pe pagina de Facebook, Poliția Locală din Arad.