3 incendii lichidate de pompierii arădeni în Ajun și de Crăciun

Data publicare: Marti, 27 Decembrie, 2022 Total: 729 accesari

3 incendii lichidate de pompierii arădeni în Ajun și de Crăciun

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș“ al județului Arad au gestionat în perioada Sărbătorilor de Crăciun 120 de intervenții în situații de urgență.

 

Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 105 solicitări.

 

Salvatorii au intervenit prompt pentru stingerea a 3 incendii înregistrate la case/anexe, astfel:

 

În data de 24 decembrie 2022 pompierii militari ai Detașamentului Ineu au acționat cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul căminului cultural din localitatea Gurba. Incendiul a fost lichidat prompt de către pompieri iar în urma flăcărilor a ars acoperișul căminului pe o suprafață de aproximativ 20 de mp.

 

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind jar/scântei provenite de la coșul de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.

 

Tot în Ajunul Crăciunului, pompierii militari ai Detașamentului Arad, cu sprijinul pompierilor voluntari ai SVSU Ghioroc și SVSU Covăsânț au acționat mai bine de 3 ore pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Ghioroc.

 

Flăcările au afectat două încăperi ale casei și bunurile aflate în interior pe o suprafață de aproximativ 100 de mp.

 

Din fericire nu s-au înregistrat victime iar cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind jar/ scântei provenite de la coșul de evacuare a fumului neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

 

În seara zilei de 26 decembrie 2022 pompierii arădeni, cu sprijinul SVSU Șiria au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei case din localitatea Șiria. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite fără a se propaga la acoperișul casei.

 

De asemenea, pompierii arădeni au acționat și în alte 12 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, verificarea concentrației de oxigen din secțiile ATI.