„Casa Verde”, integrată în patrimoniul Consiliului Județean Arad

Data publicare: Vineri, 23 Decembrie, 2022 Total: 821 accesari

„Casa Verde”, integrată în patrimoniul Consiliului Județean Arad

La solicitarea Centrului Cultural Județean Arad, Consiliul Județean Arad a preluat în patrimoniu Centrul de Informare și Educare în Protecția Mediului de la Căsoaia, constituind, totodată, și dreptul de administrare pentru instituția de cultură arădeană. Proiectul a fost finalizat în anul 2015, valoarea lui fiind de 3.218.376,90 lei.

 

Proiectul de investiții „Centru de Informare Căsoaia” a fost parte a proiectului „Green House - Creating an Environmental protection Educational and Information Center”, care s-a realizat prin accesarea fondurilor Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013. În cadrul proiectului s-a mai realizat un centru lângă Mako, în Ungaria.

 

„Acest proiect s-a dezvoltat pe necesitățile și oportunitățile zonei. De-a lungul timpului, aici s-au organizat cursuri, școli de vară, conferințe și seminarii. Prin «Casa Verde» se doreşte promovarea meșteșugurilor și artelor tradiționale, a alimentației naturale și a îndeletnicirilor populare nepoluante, transmise către tânăra generație, prin organizarea de cursuri teoretice și ateliere practice cu tematici variate precum şi propagarea tradiţiilor şi obiceiurilor străvechi unui număr cât mai mare de turişti”, a declarat Ionel Bulbuc, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

 

Centrul de Informare s-a dezvoltat într-o construcție nouă cu suprafața construită 428 mp și desfășurată de 1506 mp, cu un regim de înălțime DS+P+M1+M2.