Arhiepiscopia Aradului a primit 58,4 milioane de lei de la Guvern pentru un centru de îngrijiri paliative

Data publicare: Marti, 20 Decembrie, 2022 Total: 595 accesari

Arhiepiscopia Aradului a primit 58,4 milioane de lei de la Guvern pentru un centru de îngrijiri paliative

Aradul primește de la Guvern peste 58,4 milioane de lei pentru modernizarea fostului spital TBC și transformarea acesteia într-un centru de îngrijiri paliative. Beneficiarul investiției este Arhiepiscopia Aradului, proprietarul clădirii istorice.

 

„Guvernul a aprobat în ședința de ieri suma 58,4 milioane de lei, destinată fostului Spital TBC, acum în proprietatea Arhiepiscopiei. Acolo se dorește crearea unui centru de îngrijiri paliative, îmbunătățirea dotărilor de care vor dispune pacienții și personalul medical. Proiectul prevede reabilitarea și modernizarea clădirii principale, împreună cu magaziile, capela și anexele. Imobilul va avea o suprafață totală construită de 1.199 mp, vor fi renovate fațadele, vor fi realizate finisaje, spațiul va fi recompartimentat, se vor reface instalațiile termice și sanitare iar clădirea va fi izolată termic”, a spus deputatul PNL Glad Varga.

 

„Sunt două aspecte care trebuie apreciate. În primul rând, felicităm Arhiepiscopia pentru un proiect în slujba comunității locale, prin care arată grija față de arădenii aflați în suferință. În al doilea rând, remarcăm din nou sprijinul pe care Guvernul condus de PNL îl acordă Aradului. Cu o guvernare liberală, Aradul este respectat, beneficiem de investiții care fac viața oamenilor mai bună”, a spus deputatul PNL Sergiu Bîlcea.